AK Parti'den Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş'a: Bu Tasarruf Hangi Gider Kısılarak Yapıldı

Mansur Yavaş'ın emriyle paylaşılan 100 günlük faaliyet raporu ile alakalı açıklamalar yapan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, "Bu tasarrufun neden yapıldığı, hangi gider kısılarak yapıldığı belli değil" dedi.

07.08.2019-15:28 - (Son Güncelleme: 07.08.2019-15:23) AK Parti'den Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş'a: Bu Tasarruf Hangi Gider Kısılarak Yapıldı

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "136 milyon tasarruf ettik" açıklamasını yorumlayarak "Tasarruf belediyeciliği ile 136 milyonluk bir tasarruf edildiğini, bu tasarrufun da 100 günlük faaliyetler içerisinde önemli bir madde olarak öne çıkarıldığını görüyoruz. Bu tasarrufun niçin yapıldığı, hangi gider kısılarak yapıldığı belli değil" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 100 günlük faaliyet raporu ile alakalı açıklamalar yapan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, tasarruf hususunda şunları söyledi:

DEVLETTEN BELEDİYEYE GELEN DESTEK

"En önemli meselelerden biri, tasarruf belediyeciliği ile 136 milyonluk bir tasarruf edildiğini bu tasarrufun da 100 günlük faaliyetler içerisinde önemli bir madde olarak öne çıkarılması. Bu tasarrufun neden yapıldığı, hangi gider kısılarak yapıldığı net değil. O rakamlara bakıldığı zaman diğer gelirler kısmına baktığımızda 2 buçuk milyarlık bir gelir var. Diğer gelirlerden kasıt merkezi hükümetin vermiş olduğu destektir. 100 günden öncesine, son seçim dönemine baktığımızda 'Seçim bütçesi' diyorlar fakat tam tersine Büyükşehirin devletten gelen miktarı 1 milyar 363 milyon. Son 100 günde 1 milyar 360 milyon, ilk yüz günde 2 buçuk milyar. Yani 1 milyar 130 milyonluk bir artış var. Böyle bir artışta '136 milyon tasarruf ettik' denilmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Yalnızca giderler kaleminde personel giderine baktığımız vakit Mustafa Tuna'nın 100 günlük son giderine bakıldığında 105 milyonluk bir gideri var. İlk 100 günde 232 milyonluk bir personel gideri var. Yüzde 120 bir artış var"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal