AK Parti Yozgat Adayı Celal Köse Kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Yozgat adayı olarak Celal Köse ismini açıkladı. Peki Celal Köse kimdir? Detaylar haberimizde...

27.11.2018-16:38 - (Son Güncelleme: 27.11.2018-16:30) AK Parti Yozgat Adayı Celal Köse Kimdir?

Celal Köse, AK Parti Yozgat Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda 20 ilin belediye başkan adayları duyuruldu. Gerçekleştirilen açıklamada, AK Parti Yozgat belediye başkan adayı da netleşti. Mart 2019 yerel seçimler öncesi Yozgat Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Celal Köse kimdir? Celal Köse kaç yaşında?

CELAL KÖSE KİMDİR?

Celal Köse, 1972 senesinde Yozgat'ta dünyaya geldi. İlk, Orta ve Lise eğitimini Yozgat'ta bitirdi. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Yüksek Lisans eğitimimi Karadeniz Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi anabilim dalı Kamu Yönetimi bölümünden siyasi partiler kanununa göre seçme seçilme esasları, parti içi demokrasi ve liderler sultası başlıklı Yüksek Lisans tezini vererek mezun oldu.

İş yaşamında inşaat, akaryakıt, gıda ve madencilik gibi farklı sektörlerde faaliyeti oldu. Siyasi yaşamına ilk olarak Refah Partisi Gençlik Kollarında başladı. Ak Parti'nin kuruluşunda kurucu İl Başkan Yardımcısı olarak vazife yaptı, Şubat 2002'de Genel Merkez tarafından Yozgat Merkez İlçe Teşkilatını kurmak üzere Kurucu Merkez İlçe Başkanı olarak vazifelendirildi. 2007 senesinde kendi talebi ile vazifesinden ayrıldı. 23 Ağustos 2017 tarihinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk İl Başkanlığı atamasıyla AK Parti Yozgat İl Başkanlığına getirildi. Hala Yozgat İl Başkanlığı vazifesini yapmaktadır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal