AK Parti İBB Adayı Binali Yıldırım'dan Vatandaşlara Kaçak Yapı Müjdesi

AK Parti İBB adayı Binali Yıldırım vaatlerine bir yenisini daha ekledi. Yıldırım, hazine arazisi üzerine yapılan inşaatlarla ilgili bir müjde verdi.

21.06.2019-13:56 - (Son Güncelleme: 21.06.2019-13:51)

Cumhur İttifakı'nın AK Partili İBB Adayı Binali Yıldırım, seçime kısa bir zaman kala İstanbullu vatandaşlar için vaatlerine bir yenisini ekledi.

YÜZBİNLERİ HEYECANLANDIRAN GELİŞME

Yıldırım ''Gecekondu olarak tanımlanan, geçmişte tapu tahsis belgesi almış İstanbullular ve Maliye Hazinesi arsaları üstünde evleri olup imar barışından yararlanan İstanbul’luların tapularını; 2B vasfındaki arsaların satışında olduğu gibi makul bedel ve taksitle alabilmelerini sağlayacağız.'' dedi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI İLE BİRLİKTE YENİ BİR DÜZENLEME'

Kangren olmuş Hazine arsaları üstünde ikamet eden yüzbinlerce vatandaşa müjdeyi veren Yıldırım ayrıca şunları kaydetti;

Gene, Maliye Hazinesi arsaları üstünde evleri olup ek kaçak kat yapmış ceza tutanakları tutulmuş olan hemşerilerimiz içerisinde Çevre Şehircilik Bakanlığı ile beraber yeni bir düzenleme yapacağız. Bu düzenleme ile beraber ceza miktarlarını da bina maliyetinin %5-10 una çekeceğiz. Bu şekilde hemşerilerimizin tapu sahibi olurken önlerinde ek bir maliyet olan kaçak kat cezaları da problem olmaktan çıkmış olacaktır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal