AK Parti Başvurularda Zirvede CHP Dibi Gördü

24 Haziran'da yapılacak olan cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için aday adaylığı başvuru süreci sona erdi. AK Parti başvurularda zirvedeyken CHP yine dibi gördü.

09.05.2018-20:31 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-20:10)

Türkiye 24 Haziran seçimlerine giderken seçime girecek siyasi partilerde de yoğun çalışma temposu sürüyor. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’de milletvekilliği aday adaylık başvuru süreleri bugün bitti. Aday adaylık sürecini geçen hafta bitiren AK Parti aday adaylığı başvurusunda rekor kırdı.

ZİRVEDE AK PARTİ

AK Parti’de 5 bin 997’si erkek, 1332’si kadın olmak üzere toplam 7 bin 329 kişi milletvekili aday adaylığı için müracaat etti. Milletvekili aday adaylığı müracaatı yapanlar toplam 42 milyon TL ücret ödedi.

MHP’YE BAŞVURULAR YÜKSEK

Cumhur ittifakında yer alan MHP’ye başvuru sayısı oldukça yüksek oldu. MHP’ye 1815 kişi aday olmak için aday adaylığına müracaat etti. 315 kişinin adaylık başvurusu kabul etmeyen MHP’de müracaatların 250’sini kadınlar, 20’sini de engelli vatandaşlar yaptı.

CHP YİNE DÜŞÜŞTE

Yıldan yıla başvuru sayısında düşüş yaşayan CHP bu yılda da beklentinin altında kaldı. Son 3 yıldır aday adaylığı başvuru sayısında düşüş yaşayan CHP’de 1592 kişi 24 Haziran seçimleri için aday adaylığına müracaat etti.

İYİ PARTİ

Siyasi hayatında ki ilk seçimine girecek olan İYİ Parti’de ise süreci üç günlük uzatılmasının sonrasında önceki akşam sona erdi. İYİ Parti’ye 2 bin 800 kişinin aday adaylığı başvurusu yaptığı bilgisine ulaşılırken, yoğunluğun kadın ve gençlerden oluştuğu ifade edildi. Aday adaylığı başvurularında CHP geride bırakan İYİ Parti, aday adaylarını değerlendirmek için bir komisyon kurdu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal