AK Parti Amasya Adayı Cafer Özdemir Kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Amasya adayının Cafer Özdemir olduğunu açıkladı. Peki Cafer Özdemir kimdir?

24.11.2018-17:10 - (Son Güncelleme: 24.11.2018-17:04) AK Parti Amasya Adayı Cafer Özdemir Kimdir?

AK Parti Belediye Başkanı adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların sonrasında meydana çıktı. Hafta boyu kulislerde gezen adlar kesinleşti. AKP’nin Amasya adayı ise Cafer Özdemir oldu. Peki, Cafer Özdemir kimdir?

CAFER ÖZDEMİR KİMDİR?

1967 senesinde Yozgat Yerköy'de dünyaya geldi. İlkokulu köyünde bitirmesinin ardından girdiği devlet parasız yatılı öğretmen okulu sınavlarını kazanarak Manisa Salihli Lisesi'ne kayıt yaptırdı. Salihli Lisesi'nden 1985 senesinde mezun oldu. 1986 senesinde kazandığı Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü'nü 1990 senesinde tamamladı.

1988 senesinde henüz öğrenciyken Amasya'da arkadaşlarıyla birlikte bir harita mühendislik şirketi kurdu. Bu şekilde üniversitede öğrendiklerini uygulamaya çevirme olanağı yakalamış oldu. 1992 senesinde bağımsız bir mühendislik firması açarak başta Amasya merkez olmak üzere Merzifon, Suluova, Taşova, Göynücek gibi ilçe belediyeleri haricinde bir çok belde belediyesine imar ve şehircilik hususlarında danışmanlık hizmeti verdi.

2003 senesinde AK Parti yönetim kurulu mensubu olarak siyasete girdi ve AK Parti Amasya İl Başkan Yardımcılığı yaptı. 2004 senesinde mahalli idareler seçiminde birinci sıradan Amasya Belediyesi Meclis Üyesi oldu ve 1 Aralık 2008 tarihine dek Amasya Belediye Başkan Yardımcılığı vazifesini yaptı. Bu tarihte vazifesinden istifa ederek Belediye Başkanlığı'na aday olan Özdemir, 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçiminde Amasya Merkezdeki oyların %40,12 sini alarak Amasya Belediye Başkanlığı'na seçildi. 30 Mart 2014'te gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimlerinde 2. kez 5 seneliğine Belediye Başkanı oldu. Cafer Özdemir evli ve 3 çocuk babasıdır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal