AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni İstifa Etti

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni görevinden istifa etti. Yeni, istifasının nedeni ile alakalı bir açıklama yapmadı.

08.12.2018-10:56 - (Son Güncelleme: 08.12.2018-10:51) AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni İstifa Etti

AK Parti Adana İl Yönetim Kurulu toplantısında İl Başkanı Fikret Yeni istifasını verdi. Sonrasında Yeni, Yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlarla vedalaştı.

"BANK ASYA AVUKATI"

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, 22 Şubat'ta Meclis'te gerçekleştirdiği konuşmada AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni için 2015 senesinin sonuna dek Bank Asya'nın bölge avukatlığını yaptığını iddia etmişti. Dönemin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da katıldığı bir TV programında bu iddiayı onaylamıştı.

"Söz hususu Fikret Yeni adlı kişi 2003 senesinden 2015 senesi sonuna dek Bank Asya’nın avukatlığını üstlenmiş. Yani 17-25 Aralık 2013 tarihlerinde ve Bank Asya’nın Mayıs 2015'te TMSF’ye devri yapıldığında dahi bu kişi bankanın resmi avukatı. Mahkemelerin karar tarihleri dikkate aılndığı zaman; Fikret Yeni’nin Ağustos 2015 senesinde dahi kendi hukuk bürolarındaki avukatlar üzerinden Bank Asya için davalar açarak yada davalı vekili olarak davalara katıldığı bellidir.

Yeni'nin istifasının sebebi şimdilik bilinmiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal