Afrin'e Giden Askerler Hakkında Önemli Gelişme!

Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör unsurlarına ilişkin gerçekleştirilen Zeytin Dalı Operasyonu’nda yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri personeline tazminat verilecek.

04.04.2018-12:04 - (Son Güncelleme: 04.04.2018-11:58) Afrin'e Giden Askerler Hakkında Önemli Gelişme!

Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör unsurlarına ilişkin gerçekleştirilen Zeytin Dalı Operasyonu’nda yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri personeline tazminat verilecek. Milli Savunma Bakanlığının bu personellere yönelik ödeme talimatları kuvvet komutanlıklarına verildi.
Afrin'de bulunan terör unsurlarına ilişkin gerçekleştirilen sınır ötesi harekatlarda bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri personeline tazminat ödenecek.

Bakanlık tarafından sınır ötesi harekatlarda yer alan TSK personeline tazminat ödenmesine ilişkin geçtiğimiz- sene yasal düzenleme hazırlanmıştı. Düzenlemeden sonra ilk olarak Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör unsurlarına ilişkin gerçekleşen Fırat Kalkanı Operasyonu’nda yer alan Mehmetçik'e sınır ötesi tazminatı ödendi.

Söz konusu uygulama, diğer sınır ötesi operasyonlarla beraber Zeytin Dalı Operasyon’una katılan TSK personelleri için de uygulandı. Milli Savunma Bakanlığının söz konusu personele yönelik ödeme talimatları, kuvvet komutanlıklarına verildi.

Bu ödemeler subay, astsubay, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve erler ile erbaş ve erleri kapsayacak. Tazminatın aylık ödeme tutarı, gösterge sayısının memur aylık katsayısıyla çarpılarak hesaplanacak. Tazminat, sınır ötesinde bulunan günlerle orantılı olarak verilecek. Ödeme, görev yapılan ayı takip eden ayın 15'inde, aylıklarla beraber yapılacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal