Abdullah Gül'ün, 2023 Seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayı Olacağı İddia Edildi

Ali Babacan'ın kuracağı yeni partide olacağı konuşulan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olacağı öne sürüldü.

03.08.2019-08:46 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-08:41) Abdullah Gül'ün, 2023 Seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayı Olacağı İddia Edildi

Ali Babacan'ın kuracağı partide hangi isimlerin olacağı tartışılırken, oluşumun merkezinde olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kurulacak yeni partinin Cumhurbaşkanı adayı olacağı öne sürüldü.

Kurucusu olduğu AK Parti'den 18 sene sonra istifa ederek yeni parti kurma hazırlıklarına girişen eski Bakan Ali Babacan'ın hangi isimlerle temasta olduğu ve kuracağı partinin nasıl bir çizgide siyaset yapacağı günlerdir kulislerde konuşuluyor. Fakat yeni parti ile alakalı arka planda ise farklı bir durum var.

"OLUŞUMUN MERKEZİ İSTANBUL'DUR"

Yeni oluşumun merkezinde Babacan'ın mı yoksa Abdullah Gül'ün mü olacağı sorusu son günlerde çokça dillendirilmeye başlandı. Babacan'ın ekibinde Abdullah Gül'ü oluşumun merkezindeki isim olarak görenlerin sayısının oldukça fazla olduğu ifade ediliyor. Yeni parti çalışmaları içinde yer alan eski bir AK Parti milletvekilinin Gül'ü işaret ederek, "Oluşumun merkezi İstanbul'dur" dediği öne sürüldü.

KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Kulislerde tekrar Cumhurbaşkanı adaylığını düşünen Gül'ün, Babacan'ın partisinde gölge liderlik yapacağı ve Cumhurbaşkanlığı adaylığının kesin olduğunun da altı çiziliyor.

24 HAZİRAN SEÇİMİNDE ÇATI ADAYI OLMAK İSTEMİŞTİ

Abdullah Gül, 24 Haziran 2018'deki genel seçimlerde muhalefetin çatı adayı olmak istemiş fakat İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çok daha önceden duyurduğu adaylığından vazgeçmemesi ardından cumhurbaşkanı adaylığı olmamıştı.

O dönemde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Abdullah Gül'ü ziyaret etmesi ve iki ismin Gül'ün yaşadığı konutun bahçesine helikopter ile inmesi de çok konuşulmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal