ABD'de Seçimi Kazanarak Meclise Giren İlk Başörtülü Müslüman Kadın

ABD'de Michigan ve Minnesota eyaletlerinden seçime giren Filistin asıllı Rashida Tlaib ve Somali asıllı Ilhan Omar, yarışı kazanarak 'Temsilciler Meclisine giren ilk Müslüman kadın üyeler' oldu.

07.11.2018-10:45 - (Son Güncelleme: 07.11.2018-12:07)

Seçmenlerin, Senatodaki 35, Temsilciler Meclisindeki 435 sandalyenin hepsi için sandık başına geçtiği ABD'de her ikisi de Demokrat Partiden aday olan Tlaib ve Omar zaferini duyurdu. 

Michigan eyaletinin 13. bölgesi adayı Tlaib'in, bu bölgeyi elinde tutan eski Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi John Conyers'in, ile ilgili çıkan taciz iddialarının ardından görevinden istifa etmesi ve karşısına Cumhuriyetçi rakip bir adayın olmaması üzerine seçimi kazanacağı net olarak düşünülüyordu.

İLK BAŞÖRTÜLÜ MÜSLÜMAN KADIN ÜYE

Diğer yandan, Minnesota eyaletinin 5. bölgesinden seçimlere katılan Somali asıllı Ilhan Omar, Cumhuriyetçi rakibi Jennifer Zielinski karşısında kazanarak ABD Kongre üyesi seçildi.

ABD Temsilciler Meclisinin başörtülü ilk Müslüman kadın üyesi olan Omar, Temsilciler Meclisinde aynı yeri temsil eden kadın üye Keith Ellison'ın koltuğuna geçti. ABD'ye 12 yaşında gelen ve daha öncesinde 4 sene mülteci kamplarında hayatına devam eden Ilhan Omar, önceliklerinden birinin ABD Başkanı Donald Trump'ın göçmenlik politikalarına karşı durmak, daha sonra siyasi olarak tek ödemeli sağlık sistemi ve silah kontrolü gibi politikaları savunmak olduğunu ifade etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal