ABD: Türkiye'yi Anlıyoruz Ama YPG Terör Örgütü Değildir

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, YPG'yi PKK'nın aksine terör örgütü olarak tanımlamadıklarını fakat Türkiye'nin ikisi arasındaki bağ ile alakalı güvenlik endişelerini anladıklarını açıkladı.

07.11.2018-17:38 - (Son Güncelleme: 07.11.2018-17:34) ABD: Türkiye'yi Anlıyoruz Ama YPG Terör Örgütü Değildir

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, YPG'yi PKK'nın aksine terör örgütü olarak tanımlamadıklarını fakat Türkiye'nin ikisi arasındaki bağ ile alakalı güvenlik endişelerini anladıklarını açıkladı. ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, telekonferans yoluyla düzenlenen basın toplantısında, ABD'nin Suriye politikalarıyla alakalı değerlendirmelerde bulundu.

"YPG TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR’’

Özel temsilci Jeffrey, "ABD'nin terör örgütü PKK başları hakkında bilgi getirene ödül kararının YPG'ye verdikleri destekle karşıt teşkil edip etmediği" sorusuna şu şekilde cevap verdi: "PKK'ya karşı pozisyonumuz net. PKK'nın aksine YPG'yi terör örgütü olarak görmüyoruz. Bunu hiçbir zaman yapmadık. Suriye'ye müdahale etmeden önce de yapmamıştık. Türkiye'nin güvenlik endişelerini anlamaktayız. YPG ve PKK arasındaki bağlantılara ilişkin endişelerini anlıyoruz. Bu yüzden çok ama çok dikkatli hareket ediyoruz. Öncelikle Türkiye'y ne yaptığımız ve neden yaptığımız konusunda bilgi veriyoruz.''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal