ABD, Türkiye'nin Kapısını Yeni Bir Teklifle Çalacak

ABD Yönetimi'nin Türkiye'ye yeni bir teklif sunma planı yaptığı siyaset gündemine bomba gibi düştü. Anlatılanlara göre; Washington mesajı Ankara Büyükelçisi David Satterfield aracılığıyla bildirdi.

24.09.2019-09:44 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-09:36)

Türk heyetiyle bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edilen Satterfield, sözlü olarak, Washington Yönetimi’nin ekonomi içerikli bir teklif sunmaya hazırlandığını bildirdi.

Teklif kapsamında F-35 savaş uçakları ve Patriot hava savunma sistemi konusunda yeni formuller üzerinde çalışıldığı ifade ediliyor.

Büyükelçi Satterfield, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması yönündeki beklentiyi söyledi.

Bu arada teklif kapsamında alüminyum ve çelikte gümrük vergisinin düşürülmesi planlanıyor.

BEŞTEPE’DE BİLGİLENDİRME YAPILMIŞ

DHA’nın aktadığına göre; ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, geçen cuma günü Cumhurbaşkanlığı'nda bu konu hakkında bilgilendirme yaptı.

100 milyar dolarlık hedef üzerinde yapılan çalışmalar kapsamında ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, bu ay başında Türkiye'ye gelerek Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile bir araya agelmişti.

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lyndsay Graham, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la New York'ta gerçekleştirdiği görüşmede, “Türkiye'yi F-35 programına geri kazandırmanın önemli olduğu kanaatindeyim. Belki, Türkiye ile serbest ticaret anlaşması bile olabilir” diye konuşmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal