ABD, 4 Adet Boeing CH-47F Chinook Tipi Helikopteri Türkiye'ye Teslim Etti

Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alması sebebiyle Türkiye'yi F-35 programından çıkaran ABD, dün Türk Silahlı Kuvvetleri'ne dört adet Boeing CH-47F Chinook tipi helikopterin teslimatını yaptı.

01.08.2019-10:35 - (Son Güncelleme: 01.08.2019-10:31) ABD, 4 Adet Boeing CH-47F Chinook Tipi Helikopteri Türkiye'ye Teslim Etti

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter'dan paylaştığı mesaja göre; İzmir Limanı'nda yapılan sevkıyatın sonrasında Türkiye, toplam 11 adet dünyanın en gelişmiş ağır kargo helikopteri olarak gösterilen CH-47F Chinook'a sahip olmuş oldu.

Büyükelçilik açıklamasında, teslim edilen helikopterlerden birinin kalkışı ile alakalı görüntüler de paylaşıldı.

MEKANİZE ARAÇ TAŞIYABİLİYOR

Chinook helikopterleriyle Türkiye'nin bütün coğrafi bölgelerinde ve her türlü hava şartında, mekanize araçların nakli ve top gibi silah sistemlerinin taşınması mümkün. Bu helikopterler gerektiği durumda mobil ileri mühimmat ya da yakıt ikmal noktası olarak da hizmet verebiliyor.

Kaza kırıma uğrayan bir uçağı veya orta sınıf bir helikopteri de kurtarabilecek güçte olan Chinook helikopteri, 55 tam teçhizatlı asker taşıyabiliyor.

CH-47F CHINOOK TEKNİK ÖZELLİKLERİ

CH-47F, ABD Ordusu ve uluslar arası savunma güçleri kullanımına uygun gelişmiş bir çoklu görev helikopteridir. Bu helikopterde tam entegre, dijital kokpit idare sistemi, Ortak Havacılık Mimarisi Kokpit ve uçağın performans ve taşıma özelliklerini tamamlayan gelişmiş kargo taşıma kabiliyetleri vardır.

CH-47D Chinook helikopterleri mevcut durumda ABD Ordusu, ABD Ordusu Muhafaza ve Ulusal Güvenlik ve uluslararası silahlı kuvvetler tarafından kullanılmaktadır. ABD Ordusu Modernizasyon Programı çerçevesinde, 464 adet Yeni-Yapım ve Yenilenmiş CH-47F uçağı ve 61 adet M47G Yeniden Üretilmiş uçaktan oluşan, 525 adet Chinook helikopterine gereksinim duyulmaktadır. CH-47F Chinook helikopteri ABD Ordusu tarafından savaşa hazır olarak sertifikalandırılmış ve ilk operasyonel birliğe Temmuz 2007'de katılmıştır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal