27 Şubat 2020 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 27 Şubat son tahminlerine bakıldığında İstanbul da dahil olmak üzere ülkenin batı bölgeleri kuvvetli lodos ve yağışlı havanın tesiri altında. Diğer yandan İstanbul’da tahmin edilen sağanak yağışla alakalı saat verildi. Bugün hava durumu nasıl? 27 Şubat hava durumu…

27.02.2020-09:42 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-09:40) 27 Şubat 2020 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son tahminlerde; Yurdun batı bölgelerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Mersin, Adana ve Çorum etrafının yağmur ve sağanak yağışlı, Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarının zaman zaman gök gürültülü sağanak yağışlı, öteki yerlerin ise parçalı ve az bulutlu olacağı bekleniyor. Sabah ve gece sularında doğu bölgelerde buzlanma ve don hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek bölgelerinin dik bayırları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün olduğu yerlerde çığ riski bulunmaktadır.

BATIDA SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR!

Kuzeydoğu bölgelerde 2 ila 4 derece yükseleceği, batı kesimlerde 1 ila 3 derece düşeceği, diğer yerlerde ciddi bir farklılık olmayacağı bekleniyor.

Genelde güney ve güneybatı taraflardan hafif, yer yer orta şiddette, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Karadeniz'in iç ve yüksek bölgelerinde fırtına(50-80 km/sa), Marmara ile Ege'de kuvvetli fırtına (70-100 km/sa) şeklinde eseceği bekleniyor.

Rüzgârın Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Karadeniz'in iç ve yüksek bölgelerinde fırtına (50-80 km/sa), Marmara ile Ege'de şiddetli fırtına (70-100 km/sa) olarak esmesi tahmin edildiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalı ve önlemler alınmalıdır.

Meteorolıoji, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu ile Doğu Karadeniz Bölgesinde meyili fazla dik bayırlarda çığ düşmesi riski olduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

BAZI İLLER İÇİN HAVA TAHMİNLERİ ŞU ŞEKİLDE

İSTANBUL °C, 18°C

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

İZMİR °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA °C, 13°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde kuzey ilçeleri, gece saatlerinde il geneli yağmur ve sağanak yağışlı

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.   

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal