2019'un En Büyük FETÖ Operasyonunda 260 Kişi İçin Gözaltı Kararı

2019'un en büyük FETÖ operasyonunda 260 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

17.12.2019-10:05 - (Son Güncelleme: 17.12.2019-10:37) 2019'un En Büyük FETÖ Operasyonunda 260 Kişi İçin Gözaltı Kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Bylock soruşturması çerçevesinde, haklarında gözaltı kararı alınan 260 kişiden 171'i gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensubu oldukları ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla, özel ve kamu iktisadi işletme personeli sivillere ilişkin soruşturma dahilinde, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesince operasyon başlatıldı.
Haklarında gözaltı kararı verilen ve 7'si yurt dışında olan 260 şüphelinin yakalanması amacıyla soruşturma düzenleyen ekipler, Ankara genelinde sabah saatlerinde gerçekleşen eş zamanlı operasyonda 171 şüpheliyi yakaladı.
Şüpheliler, hastanede sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete sevk edildi.
MAĞDURİYET YAŞANMAMASINA ÖNEM VERİLDİ
Şüphelilerin tespiti esnasında herhangi bir mağduriyetin söz konusu olmaması için titiz davranan polis ekipleri, ByLock uygulamasını kullandığı belirlenen kişiler hakkında gözaltı kararı verilirken, hat sahiplerinin ifadelerine de başvurulacağı ortaya çıktı.
Bununla birlikte şüpheliler arasında "futbolda şike davası"nı onayan eski Yargıtay üyesinin kızı ile örgütün "yargı imamı" olduğu tespit edilen eski Yargıtay üyesinin eşinin de bulunduğu bildirildi.
Hakkında gözaltı kararı verilen firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Söz konusu operasyonun 2019'un en büyük FETÖ operasyonu olduğu kayıtlara geçti. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal