1 Nisan’ın Tarihi, 1 Nisan’da Yapılabilecek En Güzel Şakalar

Dünyanın birçok ülkesinde 1 Nisan şaka günü olarak kutlanır. Bugün birbirinden ilginç şakalar yapılır. Öte yandan 1 Nisan'ın tarihçesi en çok merak edilen konuların arasında yer alır. Bu yüzden sizler için 1 Nisan’ın tarihi ve 1 Nisan’da yapılabilecek en güzel şakaları derledik. İşte detaylar...

01.04.2020-13:51 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-13:51) 1 Nisan’ın Tarihi, 1 Nisan’da Yapılabilecek En Güzel Şakalar

Dünyanın birçok ülkesinde 1 Nisan şaka günü olarak kutlanır. Bugün birbirinden ilginç şakalar yapılır. Tabiri caizse kahkaha günüdür bugün! Öte yandan 1 Nisan'ın tarihçesi en çok merak edilen konuların arasında yer alır. Bu yüzden sizler için 1 Nisan’ın tarihi ve 1 Nisan’da yapılabilecek en güzel şakaları derledik. İşte detaylar...

1 NİSAN'IN TARİHÇESİ NEDİR?

1 Nisan Şaka Günü'nün tarihi şöyle anlatılır: "1564 yılında Fransa kralı IX. Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının 1. gününe aldı. Daha önce Avrupa'da yaygın olan yıl başlangıcı 25 Mart'tı. O zamandaki iletişim şartlarıyla Charles'in bu kararı fazla yayılmadı. Duyanlar ise protesto amaçlı eski adetlerine devam ettiler. 1 Nisan'da partiler düzenlediler. Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak nitelendirdiler. 1 Nisan'a 'aptallar günü' adını verdiler. Bu günde herkese sürpriz hediyeler verdiler, gerçek olmayan haberler ürettiler."

 1 NİSAN’DA YAPILABİLECEK EN GÜZEL ŞAKALAR NELERDİR?

KAHVE ŞAKASI
Büyük ve ağzı kapakla kapalı bir karton bardağın içerisine kahve fincanını yerleştirin sonra da fincanın içerisine bir miktar kola koyun!

SABUN ŞAKASI

Katı kalıp sabunu seffaf oje ile boyayın, kuruyan oje sabunun sertleşmesine neden olacak ve ürünü kullanmak isteyen kişi sabuna ulaşamayacak ve ortaya komik görüntüler çıkacak!

BUZLU ŞAKA

İçi yarım bardak su dolu bir bardağı buz dolabına koyarak suyun donmasını sağlayın. Buzlu bardağı arkadaşınızın masasının üzerine ters çevirerek koyun. Buzlar eridiğinde su ters duran bardağın içerisinde kalacak.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal