Gazze'ye Tıbbi Malzeme Girişine İzin Verilmesi Çağrısı

İnsan hakları örgütleri, İsrail işgali altındaki Gazze Şeridi'ne yeni tip coronavirüsle mücadele çerçevesinde gerekli tıbbi malzeme girişine izin verilmesini talep etti.

18.03.2020-17:12 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-17:03) Gazze'ye Tıbbi Malzeme Girişine İzin Verilmesi Çağrısı

Gazze'deki Himaye İnsan Hakları Merkezi Müdürü Ömer el-Karut, yaptığı basın toplantısında, bölgedeki tüm sivil toplum örgütleri ve insan hakları kuruluşları olarak yıllardır abluka altında tutulan Gazze'ye yeni tip coronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında gerekli tıbbi malzeme girişine izin verilmesi çağrısı yaptıklarını kaydetti.

Tıbbi malzeme, cihaz ve ilaçların bölgeye girişinde İsrail'in hala şartlar sunduğunu ifade eden Karut, bu konudaki hukuki yükümlülüklerini gerçekleştirmesi için İsrail'e baskı yapılmasını talep etti.

Dünya Sağlık Örgütü'ne ise Karut, Filistin topraklarında Coronavirüs Salgını Bölge İzleme Merkezi açılması çağrısında bulundu.

UNRWA OKULLARI KLİNİĞE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) da coronavirüs önlemleri çerçevesinde Gazze'deki 17 okulu solunum sistemi rahatsızlığı olan hastalar için kliniğe çevirdi.

UNRWA Sözcüsü Adnan Ebu Hasene AA muhabirine yaptığı açıklamada, solunum sistemi rahatsızlığı olan hastalar için gerekli ekipman, cihaz ve tıbbi malzemelerle donatılan okulların bugün açıldığını ifade etti.

Ebu Hasene, bunun semptomları coronavirüs ile benzerliği bulunan hasta grubunun tedavi alanlarını diğer hastalardan ayırmak için yapıldığını söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde coronavirüs vakasına rastlanmadığını fakat Batı Şeria'da 44 kişide virüs tespit edildiğini açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal