Avusturya’da Türk Genç Coronavirüsten Öldü

Avusturya’da böbrek yetmezliği ve şeker hastalığı da olan 28 yaşında bir Türk kadın, yeni tip coronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitirdi.

18.03.2020-16:46 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-16:43) Avusturya’da Türk Genç Coronavirüsten Öldü

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, virüs sebebiyle hayatını kaybeden kişinin 28 yaşındaki Yonca Akyol olduğunu kaydetti.

Büyükelçi Ceyhun, baba Mustafa Akyol ile görüşerek taziyelerini ilettiğini ifade etti.

AVUSTURYA'DA CORONAVİRÜSTEN ÖLEN İLK TÜRK

Avusturya'da ilk defa bir Türkün coronavirüsten yaşamını yitirdiğini açıklayan Ceyhun, aileye her türlü desteğin verildiğini ifade etti.

Ceyhun, Türkiye’nin Salzburg Başkonsolosu Berkan Pazarcı’nın aileyle temas halinde olduğunu kaydederek, merhumenin naaşının bugün mümkün olduğunca hızlı şekilde toprağa verileceğini söyledi.

Diğer yandan baba Mustafa Akyol, böbrek ve şeker hastalığı da olan kızında coronavirüs tespit edildiğini ve geçen hafta perşembe gününden şimdiye kadar yoğun bakımda tutulduğunu söyledi.

Akyol, hastaneden aldıkları bilgiye göre kızlarının sabah erken saatlerde yaşamını yitirdiğini kaydederek, "Kızımın annesi ve ablası çok kötü durumdalar, hem kızımızı bu kadar genç yaşta yitirmiş olmak hem de elimizden hiçbir şeyin gelmemesi, kızımızı son bir kez görememiş olmak bizleri perişan etti." şeklinde konuştu.

Hem büyükelçinin hem de başkonsolosun aradığını ve olayla yakından ilgilendiğini ifade eden Akyol, konsolosluktan yetkililerin Avusturya makamlarıyla temas halinde olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin Salzburg Başkonsolosu Berkan Pazarcı da Avusturyalı yetkililerle görüşerek hayatını kaybeden hastanın yakınları olmak üzere gerekli testlerin uygulanması, psikolojik ve fiziki her türlü desteğin verilmesi için girişimlerde bulunduklarını dile getirdi.

Avusturya Sağlık Bakanlığı, ülkede virüsten enfekte olan kişi sayısının 1471'e, yaşamını yitirenlerin ise 3'e çıktığını duyurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal