Galatasaray ekonomik zararını UEFA'dan gelen gelirlerle azalttı!

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kadar yükselip Barcelona'ye elenen sarı kırmızılılar, dönem zararını UEFA'dan elde ettiği gelirle azaltabildi. Galatasaray'a bu anlamda Avrupa'dan ciddi bir gelir gelmiş oldu.

13.04.2022-10:52 - (Son Güncelleme: 13.04.2022-11:01)

Süper Lig'de bu sezon işlerin yolunda gitmediği Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmişti. Sarı kırmızılılar grubunu namağlup lider olarak tamamlarken bir üst turda Katalan devi Barcelona karşısında etkili bir oyun ortaya koymuştu. Barcelona karşısında ortaya konulan futbolla alkış toplayan Galatasaray Katalan ekibine heyecanla oynanan maçların ardından elenmişti. Bu anlamda sarı kırmızılılar sadece UEFA Avrupa Ligi'nde başarı elde edebildi. Başarılı sonuç ardından ise kasaya ise iyi bir para girdi.

Kasası ferahladı

UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı olan Galatasaray kasasına UEFA'dan 161 milyon TL koydu. Mağazacılık 144  loca-kombine satışından 100 milyon TL kazanan sarı-kırmızılı kulüp bu sayede 321 milyon TL olan dönem zararını 173 milyon TL'ye düşürmüş oldu. Galatasaray'ın bu anlamda kasası rahatlamış oldu.


Önümüzdeki sezon büyük gelirden mahrum olacaklar

Sarı kırmızılılara bu sezon Avrupa'dan ciddi bir para gelirken, önümüzdeki sezon bu miktardan yararlanılamayacak. Galatasaray bu sezon Süper Lig'de ortaya koyduğu performansla taraftarlarına tarihi bir hayal kırıklığı yarattı ve ligin üst sıralarına doğru bir türlü çıkamadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal