Galatasaray Başkanlık seçimi neden iptal oldu, hangi tarihte yapılacak?

Galatasaray Spor Kulübü'nde 30 Nisan tarihinde yapılması planlanan başkanlık seçimi İstanbul 10. Asliye Hukuk Dairesi tarafından iptal edildi. Peki, Galatasaray Başkanlık seçimi neden iptal oldu, hangi tarihte yapılacak? İşte, sarı-kırmızılı taraftarların ve futbol camiasının merakla beklediği soruların yanıtları.

20.04.2022-21:02 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-21:02) Galatasaray Başkanlık seçimi neden iptal oldu, hangi tarihte yapılacak?

27 Mart tarihinde Galatasaray Spor Kulübü olağanüstü bir toplantı düzenlemiş ve toplantıda mali genel kurulu yönetim kurulu hakkında ibra kararı vermişti. Verilen ibra kararı sonrası Galatasaray Spor Kulübü mevcut başkanı Burak Elmas, yönetmelik gereği yeniden seçim kararı aldıklarını duyurmuştur.

Yapılan değerlendirmeler sonrası Galatasaray'da başkanlık seçimi için 30 Nisan günü kararlaştırılmış ve bu tarih kamuoyuna duyurulmuştu. Fakat, Avukat Fırat Develioğlu'nun sarı-kırmızılı yönetime karşı açtığı dava sonrası İstanbul 10. Asliye Hukuk Dairesi tarafından verilen bir kararla başkanlık seçimi ile ilgili programlar yeniden değiştirildi.

Galatasaray Başkanlık seçimi neden iptal oldu

Galatasaray Başkanlık seçimi neden iptal oldu, hangi tarihte yapılacak?

Avukat Fırat Develioğlu'nun, Galatasaray Kulüp derneğine karşı açtığı davaya ilişkin verilen dilekçede genel kurulunun iptal istemiyle ilgili dava dilekçesi de sunuldu. Gelen dilekçeleri incelemeye alan İstanbul 10. Asliye Hukuk ise davaya ilişkin tensip kararını verdi.

Mahkeme tarafından verilen tensip kararında, 27 Mart tarihinde verilen kararların uygulanması durumunda ortaya çıkabilecek olan değişim ile birlikte hakkın elde edilmesi konusunda zora gidilebilmesi ve ciddi oranda da zarar doğması ihtimalinin oluşabileceği ve bu nedenlerden dolayı da davacı tarafından 50 bin TL teminat bedeli yatırması istedi.

Galatasaray Başkanlık seçimi neden iptal oldu

İstanbul 10. Asliye Hukuk Dairesi, söz konusu teminat bedelinin yatırılması durumunda 27 Mart tarihinde alınmış olan genel kurul kararın uygulamaya sokulması, Galatasaray Spor Kulübü'nün yönetim kurulunca alınmış olan yeterli çoğunluğun olmaması halinde 23 Nisan'da ilk, 30 Nisan'da da ikinci toplantının icrasının tedbiren durdurulması yönünde bir karar verdi.

Daire tarafından verilen kararda ayrıca, teminat bedelinin yatırılmış olması durumunda ise kararın ifası için, Galatasaray hakkında bir müzekkere yazılmasına hükmedildiği bildirildi. Karşılıklı olarak dilekçelerin verilmesi sonrası ön inceleme yapılacağına ve sonrasında ilk itirazların değerlendireceği belirtile mahkeme kararında inceleme tamamlandıktan sonra gün belirlenmesi ile ilgili bir kararın verileceği aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal