Fransa'da Askerler Sokağa İnecek

Fransa'da devam eden Sarı Yelekliler eylemlerinin bitmemesi üzerine askerlerin yeniden sokağa çıkması gündeme geldi.

06.12.2018-16:49 - (Son Güncelleme: 06.12.2018-16:41) Fransa'da Askerler Sokağa İnecek

Fransa'da 17 Kasım tarihinden beri eylemciler özellikle hafta sonları olmak üzere Paris merkezli protestolar yapıyor. Geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri şiddet eylemlerinin yükseldiği Paris'te, hükümet uzlaşı için hamlelerini yaptı fakat Sarı Yelekliler bu halden memnun değil.

Özellikle diğer şehirlerde olan öğrenci eylemleri ile beraber cumartesi günü dev bir eylem bekleniyor.

EN BÜYÜK EYLEM

Macron'dan istifa bekleyen ve hükümetin hamlesine cevap olarak "ekmek kırıntısı değil ekmeğin kendisini istiyoruz" diyen Sarı Yelekliler eylemleri bırakmayacağını duyurarak cumartesi günü için dev miting çağrısı gerçekleştirmişti.

Olaysız bir eylem düşünen Sarı Yelekliler'in eylemi karşısında, hükümet adına askeri hazırlığın kapıda olduğu iddiası yayılıyor. Özellikle haftalardır sokakları yakıp yıkan öğrenci ve Sarı Yelekliler karşısında OHAL'in bitmesi ile kışlaya dönen askerlerin tekrar çıkartılması gündemde.

SARI YELEKLİLER SERT MESAJLARINA DEVAM ETTİ

Hükümetin vergi erteleme ve zam iptali hususunda attığı adımlara cevap olarak sert mesajlarını vermeyi sürdüren Sarı Yelekliler'in eylem hazırlığı hem hükümet hem de halk tarafından korkuyla karşılanıyor. Bu korku karşısında da askerin tekrar sokağa çıkma hususunda adım atması durumu kuvvetleniyor.

Fransa'da en son 13 Kasım 2015 tarihinde, 130 insanın hayatını kaybettiği terör saldırısı ardından çıkartılan OHAL çerçevesinde askerler 2 sene süresince sokaklarda ağır silahlar ile nöbet tutmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal