Türk Yardım Kuruluşları Yemen İçin El Ele Verdi

İHH, Türkiye'nin ortak kampanyası “Yemen insanlık bekliyor” kapsamında 2.600 aileye gıda paketi dağıttı.

06.12.2018-16:15 - (Son Güncelleme: 06.12.2018-16:12) Türk Yardım Kuruluşları Yemen İçin El Ele Verdi

İHH, Türkiye'nin ortak kampanyası “Yemen insanlık bekliyor” kapsamında 2.600 aileye gıda paketi dağıttı. Perşembe günü yapılan açıklamaya göre, insani yardım grubu, 2.600 Yemenli aileye gıda paketleri dağıttı. İstanbul merkezli İnsani Yardım Vakfı (İHH), insanlık krizinin Yemen'de büyümeye devam ettiğini söyledi.

İHH, Yemen'deki Sanaa, Aden, El-Mahwit, Al Hudaydah, Sadah bölgeleri dahil olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı dağıttı.
Yaklaşık 15.600 Yemenli, un, pirinç, şeker, baklagiller, yemeklik yağ ve bebek mamasından oluşan gıda yardımlarından yararlandı. Türk yardım kuruluşları geçtiğimiz ay Yemen'deki insanlar için "Yemen insanlık bekliyor" sloganı altında ortak bir yardım kampanyası başlattı.

İHH, Afet ve Acil Durum Yönetimi Kurumu (AFAD), Türk Kızılayı, Deniz Feneri Derneği, Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu ve Türk HAK-IS Sendikaları Konfederasyonu da kampanyanın bir parçası. Yardımın bu aşamasının bir kısmı Namaz Kardeşlik Platformu tarafından gerçekleştirildi.

İHH, yardım kampanyalarının Yemen'deki kriz çözülene kadar devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal