Fotoğraf çekilirken nasıl gülünür? Fotoğrafta güzel çıkmak için ne yapılmalı? En güzel fotoğraflar için tüyolar

Sosyal medyada paylaşmak için kameralarını ellerine alan insanlar fotoğraflarda nasıl güzel çıkacaklarını merak ediyor. Peki Fotoğraf çekilirken nasıl gülünür? Fotoğrafta güzel çıkmak için ne yapılmalı? İşte en güzel fotoğraflar için tüyolar...

30.05.2022-13:39 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-13:39) Fotoğraf çekilirken nasıl gülünür? Fotoğrafta güzel çıkmak için ne yapılmalı? En güzel fotoğraflar için tüyolar

Günümüzde daha etkin bir rol oynayan sosyal medyada milyonlarca insan yaşadığı anları ölümsüzleştirmek için kamera karşısına çıkarak güzel pozlar vermeye çalışıyor. Fakat bazı insanlar fotoğraf çekindikten sonra telefonda fotoğraflarına baktıklarında yüzlerinde bir hayal kırıklığı ifadesi görülüyor. Kameralarını ellerine alan kişiler fotoğraflarda nasıl daha güzel çıkacaklarını öğrenmek için internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor.

Fotoğraf çekilirken nasıl gülünür?

Fotoğraflarda gülmek herkesin becerebildiği bir şey olmasa da gülerken dili üst dişlerin arkasında tutmak daha iyi gülmenizi gerçekten sağlıyor. Alt dişleriniz görünmeyecek kadar kısık ancak yapmacık bir gülümseme olmayacak kadar geniş bir gülümseme ile fotoğrafta gülerek poz vermek daha kolay hale gelecektir. Bir diğer öneri ise tamamen yanlışıkla çekilen üst fotoğraftaki gibi gerçekten gülmek. Eğer iyi bir dostunuzla ya da bir aile ferdinizleyseniz ondan sizi güldürmesini istemek yardımcı olacaktır. Fotoğrafta abartılı şekilde gülmenin yanı sıra yapmacık bir gülümse de kötü görünecektir bu yüzden gerçek bir gülümsemenin sıcaklığı tüm fotoğraf karesini ısıtmaya yetebilir.

Fotoğraf çekilirken nasıl gülünür

Fotoğraf çeken kişi de önemli

Fotoğrafta güzel çıkmanın bir başka önemli noktası ise fotoğrafınızı çeken kişinin kim olduğudur. Eğer fotoğrafı çeken kişi sizinle samimi olan birisiyle poz verirken daha olacak ve haliyle de daha güzel pozlar verebileceksiniz. Karşınızdaki kişiye nasıl fotoğraf çekmesi gerektiğine dair ve sizin nasıl bir fotoğraf istediğinize dair direktifler vermeniz kolaylaşır, fotoğrafınızı çeken kişi ile aranızda kurduğunuz ilişki tüm fotoğraf karesine yansıyacaktır.

Fotoğraf çekerken nasıl poz verilir?

Fotoğrafların güzel çıkmasında kilit rollerden birisi pozlardır. Fotoğraflarda ellerinizi koyacak bir yer bulamadığınızda kıyafetlerinizden yardım alabilirsiniz, iki eliniz de olmasa da tek elinizi pantolonunuzun ön cebine koyabilirsiniz. Ancak şu nokta önemli ki elinizi koskoca bir yumruk yapıp tüm pantolonu kırılştırarak yerleştirmeyin, baş parmağınız dışarıda kalacak şekilde dört parmağınızı eklem yerlerine kadar pantolon cebinin içinde tutabilirsiniz.

Demode olmuş ön cep yerine iki elinizi avuçlarınız arkaya bakacak şekilde pantolonunuzun arka cebine yerleştirmeniz sizi çok daha özgün ve havalı gösterecektir, bu sırada bacaklarınızı biraz daha aralayabilirsiniz böylece daha rahat bir görüntü elde etmiş olursunuz.

Kıyafetler şansınızı yükseltebilir

Fotoğrafta güzel çıkmanın bir yolu da kıyafetlerdir. Arka fon ve zemin rengi ile aynı renkte kıyafet giymeyin. Fotoğraf çekilirken, açık renk zeminde koyu renkli giysiler, koyu zeminde ise açık renkli kıyafetler giymek doğru olacaktır. Aksi halde yani zeminle aynı renkte kıyafet giyerseniz çoğu zaman komik duruma düşebilirsiniz. Özel günlerde klasik stili tercih edin. Yüksel bel pantolon ve etekler sizi olduğunuzdan daha uzun gösterecektir. Enine çizgili bluz ve bol kesim pantolonlardan kaçının.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal