FETÖ'nün TSK ve Jandarmada Yapılanmasındaki 109 Kişi İçin Gözaltı Kararı

FETÖ'nün TSK oluşumuna ilişkin 8 ilde gerçekleşen operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 8'i muvazzaf asker 44 şüpheliden 33'ü ele geçirildi.

09.06.2020-10:08 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-10:55) FETÖ'nün TSK ve Jandarmada Yapılanmasındaki 109 Kişi İçin Gözaltı Kararı

FETÖ'nün TSK oluşumuna ilişkin 8 ilde gerçekleşen operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 8'i muvazzaf asker 44 şüpheliden 33'ü ele geçirildi.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI YAPILANMASINA SORUŞTURMA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından aktarılan bilgiye göre, FETÖ'nün mahrem yapılanmasında bulunan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalananların açıklamaları yönünde Hava Kuvvetleri Komutanlığından 32 şüpheli hakkında Terör Suçları Soruşturma Bürosunca soruşturmada bulunuldu.

Yapılan soruşturmadan sonra FETÖ üyesi oldukları tespit edilen şüpheliler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı alındı.

Şüphelilerden 25'i, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince Ankara merkezli 14 ilde gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Haklarında gözaltı kararı verilenlerden birinin daha önce ihraç edilen yarbay, diğeri halen görevde bulunan üsteğmen rütbesindeki 2 subay ile 13'ü muvazzaf 30 astsubay olduğu bildirildi.

JANDARMA YAPILANMASI SORUŞTURMA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, FETÖ'nün mahrem hizmetler yapılanmasıyla iltisakı bulunduğu tespit edilen geçici olarak görevden uzaklaştırılan bir albay, halen görevde olan bir binbaşı, biri ihraç edilmiş 3 teğmen ile biri emekli 3 astsubay hakkında gözaltı kararı verildiği belirtildi.

Soruşturma çerçevesinde operasyon başlatılan Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şüphelilerden 5'inin ele geçirildiği, firariler için ise arama yapıldığı belirtildi.

MAHREM İMAMLARA 15 İLDE OPERASYON
Konya'da daha evvel yakalanan örgüt üyesi askeri personel ve bunlara "mahrem imamlık" faaliyetinde bulundukları ortaya çıkanlar tarafından alınan ifadeler doğrultusunda 25 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) güçleri tarafından, merkezi Konya olmak üzere 15 ilde, tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleşti.

Söz konusu operasyonda, 14 zanlı ele geçirlidi. Diğer şüphelilerin gözaltına alınması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal