EYT düzenlemesinde yeni gelişme: Hükümetten açıklama geldi

Milyonların resmileşmesini beklediği EYT düzenlemesi hakkında AKP’den bir son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar...

12.12.2022-17:15 - (Son Güncelleme: 12.12.2022-17:15)

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi sürecinde son aşamaya gelindi. Vatandaşın kafasındaki en büyük soru işareti ise emeklilik için yaş şartı olup olmayacağı oldu. Bugün toplanan Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT düzenlemesi konusunda son sözü söyleyeceği ifade ediliyor.

Hükümetten açıklama geldi

CNN Türk Muhabiri Duygu Ayaz Bayram EYT düzenlemesiyle ilgili son gelişmeleri aktardı. Bayram şu ifadeleri kullandı:

"Milyonların beklediği bir düzenleme EYT. Üzerinde çalışılıyor. Kanun teklifinin hazırlandıktan sonra TBMM’ye gönderilmesi bekleniyor. TBMM’ye de ocak ayı içerisinde takvimlendirmenin yapılması planlanıyor. Çalışma Bakanlığı şu anda çalışmalarını devam ettiriyor. EYT’de çalışmanın uzun süredir yapıldığını biliyoruz. 

Geçtiğimiz günlerde Külliye’de bir EYT toplantısı yapılmıştı. Peki Meclis’te süreç ne zaman olacak? AK Partili kaynaklardan edinilen bilgiye göre TBMM’ye EYT sürecinin ocak ayında başlanması bekleniyor. 

EYT Düzenlemesi Son Dakika

EYT düzenlemesinin TBMM’ye gönderilmesinin ardından AK Parti gurubunda EYT çalışması planlanıyor. Sendikalarla, ilgili kurumlarla görüşülecek. Gönderilen teklif üzerine pek çok toplantı yapılması planlanıyor. Son hali hazırlanılarak TBMM Başkanlığı’na AK Parti tarafından sunulması bekleniyor. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Külliye’de yapılan toplantıda yaş gündeme gelmişti. Bu konuda çalışılıyor. Kadınlarla ilgili 48-50 yaş ve erkeklerle ilgili de 50-52 yaşları üzerinde konuşulmuştu. Ancak nihai bir karar verilmedi. Bununla ilgili de çalışmalar yapılıyor. Meclis’e henüz gönderilmedi. İlerleyen günlerde çalışmanın tamamlanması ve TBMM’ye gönderilmesini bekliyoruz. Ocak ayında çalışmalar başlayacak.  

Meclis’e gönderildikten sonra AK Parti grubunda çalışma yapılacak ve ilgili kurumlarla görüşülecek. "

‘’En kapsamlı düzemlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın’’

Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinin bu ay içinde Meclis'e sunulmasının planlandığını söyledi. Bilgin, "Herkesi dinliyoruz. Kamuya ve özel sektöre yükünü hesaplıyoruz. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

EYT Düzenlemesi Son Dakika-1

EYT için detaylı çalışmanın sürdüğünü vurgulayan Bakan Bilgin, bütün verilerin ortaya çıktıktan sonra kamuoyuna açıklanacağını ifade etti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal