Evde nar suyu nasıl yapılır? Evde taze nur suyu yapmanın 3 pratik yöntemi

Evde yapılan her şey dışarıda satılan hazırlarına göre her zaman daha sağlıklıdır. Özellikle evde yapılan meyve suları vitamin kaybı yaşamadığı için daha sağlıklı oluyor. Peki, evde nar suyu nasıl yapılır? Evde yapılan nar suyu nasıl taze tutulur? İşte detaylar...

28.06.2022-17:38 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-17:38) Evde nar suyu nasıl yapılır? Evde taze nur suyu yapmanın 3 pratik yöntemi

Nar suyu hazırlamanın birçok yöntemi var. Katı meyve sıkacağından süzgeçten geçirmeye kadar bütün yöntemler oldukça pratiktir. Bu yöntemlerden en etkilisi ise süzgeçten geçirmedir. Bu yöntemle narın sadece kırmızı taneleri sıkılır ve beyaz bölümlerinin verdiği acı tat oluşmaz.

Nar suyunu muhafaza etme yolları

Birinci yöntem

Narı katı meyve sıkacağı ya da limon sıkacağında sıkarak, süzgeçten geçirin ve çekirdeklerini alın. Elde ettiğiniz nar suyunu plastik ya da kağıt bardaklara veya buzdolabında durabilecek kabın içerisine alın. Ardından buzluğa koyarak orada muhafaza edin.

İkinci yöntem

Nar suyu konsantresi yardımıyla da nar suyunuzu muhafaza edebilirsiniz. Bu işlemi yapmak için; narlarınızı sıkın, süzgeçten geçirdikten sonra tencereye koyun ve dört bardak nar suyunun içine yarım limon suyu koyun. 40 dakika kaynatarak, kavanozlara doldurun. Kapağı kapatarak ters çevirin ve bir gün dinlendirin.

 evde nar suyu yapımı

Üçüncü yöntem

Narlarınızın suyunu istediğiniz şekilde çıkartın. Huni yardımı ile narın suyunu soda şişelerinin içine boşaltın ve maden suyu şişesi kapatma makinesiyle kapağını kapatın. Kapatma işlemi sonrasında bulaşık makinenizde yüksek derece ile yıkayın.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal