MasterChef İçli Köfte Tarifi

MasterChef Türkiye'de dün akşam yayınlanan bölüme damaklarda şenlik yaratan içli köfte damga vurdu. Sizler için içli köfte tarifini derledik. İçli köfte nasıl yapılır? İçli köftenin harcı nasıl hazırlanır? Detaylar haberimizde...

08.03.2021-16:22 - (Son Güncelleme: 03.11.2021-14:43)

MasterChef Türkiye lezzetli tarifleri ekranlara taşımaya devam ediyor. Dünya mutfağının yanı sıra Türk mutfağından da yöresel lezzetlere oldukça yer veren program ülkemizin coğrafi lezzetlerini seyirci ile paylaşıyor. 

Damaklarda şenlik yaratan içli köfte dün akşam yayınlanan bölüme damga vurdu. Kırmızı ve mavi takımının düellosunda kazananı belirleyecek yemeklerden biri de içli köfte idi. Kırmızı takımdan MasterChef Azize’nin galip olduğu düelloda içli köfte hafızalardaki yerini bir kez daha yineledi. Sizler için içli köfte tarifini derledik. İçli köfte nasıl yapılır? İçli köftenin harcı nasıl hazırlanır? 

MASTERCHEF İÇLİ KÖFTE TARİFİ

İçli köfte için gerekli olan malzemeler:

-5 bardak bulgur 

-4 bardak sıcak su

-1,5 su bardağı un

-2,5 tatlı kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı karabiber

-1,5 tatlı kaşığı pul biber

-Yarım yemek kaşığı biber salçası

İçli köftenin harcı için gerekli olan malzemeler:

-1 kg orta yağlı kıyma

-1 kg soğan

-Yarım yemek kaşığı biber salçası

-Yarım yemek kaşığı domates salçası

-1 tatlı kaşığı pul biber

-1 çay kaşığı karabiber

-2 tatlı kaşığı tuz

-1 kase ceviz

MASTERCHEF İÇLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

İçli köftenin iç harcı için ilk olarak kıymayı tencereye alarak 100 gram tereyağı ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurup kenara alın ardından da başka bir tencerede soğanı biraz yağ ilave ederek ve ara ara karıştırıp kavurun. Baharatları, tuzu ve salçaları ilave edip kavurup kavrulmuş kıyma ile birleştirip tadına tuzuna bakıp ocaktan alın. İç harcın ilk sıcaklığı çıkınca bir gece buzdolabında bekletin. Harcı bir gece dolapta bekletmek lezzetine lezzet katmaktadır.

Dış harcı için öncelikle köftelik bulguru karıştırma kabına alarak üzerine kaynamış suyu dökün ve 10 ila 15 dakika süresince bekletin. Üzerine unu, baharatları, tuzu, salçayı ve bir su bardağı suyu ilave edip yoğurmaya başlayın. Eğer isterseniz makinede de yoğurabilirsiniz. İçine toplamda 2,5 su bardağı su ilave edin. İdeal kıvam olan macun kıvamına gelene kadar makinede yoğurun. İstenilen kıvama ulaştığında içli köfteleri hazırlamaya başlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal