Eski İngiltere Başbakanı Cameron Lobicilikle Suçlandı

Eski Başbakan David Cameron'ın lobi faaliyetleri hakkında İngiltere hükümeti tarafında suçlanıp soruşturma başlatıldı.

12.04.2021-18:55 - (Son Güncelleme: 12.04.2021-18:55) Eski İngiltere Başbakanı Cameron Lobicilikle Suçlandı

Hükümetin yaptığı açıklamada, David Cameron'ın Greensill Capital adlı bir finans şirketinin lehine yürüttüğü iddaa edilen lobi çalışmasına ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi. Avukat Nigel Boardman'ın başkanlığında sorusturmanın yapılacağını aktardı.Bu durum karşında eski Başbakan Cameron'ın ofisinden açıklama yapıldı, "David Cameron bu soruşturmayı memnuniyetle karşılamaktadır ve katkı sunmaktan da memnun olacaktır" sözlerine yer verildi.

David Cameron yalnızca 11 nisanda bakanlarla resmi yollardan iletişime geçmemekle hata yaptığını kabul ettiğini ancak lobicilik faaliyetleri suçlanmayı kabul etmediğini belirtti.

İngiltere’de kabine üyelerinin ve üst düzey bürokratların görevlerinden ayrılmasıyla beraber iki yıl süreyle lobi faaliyeti yürütmesi yasaklanmış durumdadır.

İngiliz medyasının daha önce 2018 yılının Ağustos ayında  Greensill Capital'a danışman olan Cameron'ın, Maliye Bakanı Rishi Sunak'a ve bazı bakan yardımcılarına telefonla mesaj gönderdiğini bildirmişti.Cameron'ın ayrıca 2019 yılında Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) ile ilgili bir ödeme planı konusunda Sağlık Bakanı Matt Hancock ile görüştüğünü duyurmuştu.


 



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal