Enkazdan çığlık sesi geldi! Ekipler harekete geçti

Gaziantep’te depremde çöken bir binanın enkazından “çığlık sesi geldi” ihbarı polis ekiplerini harekete geçirdi.

02.03.2023-09:01 - (Son Güncelleme: 02.03.2023-17:32) Enkazdan çığlık sesi geldi! Ekipler harekete geçti

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde Kahramanmaraş depremlerinin etkisiyle yıkılan bir binanın enkazından “çığlık sesi geldi” ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine intikal etti. Ekipler yaptığı aramada ise kısa sürede anlaşıldı ki ihbar asılsız çıktı.

Çığlık sesi ekipleri harekete geçirdi

İHA'da yer alan haberde, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yıkıcı etkisinden etkilenen Gaziantep’in İslahiye ilçesinde vatandaşlar bölgede bulunan - yıkılmış bir binanın enkazından çığlık seslerinin geldiğini söyledi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne bağı ekipler, vatandaşların ihbarı üzerine Demokrasi Meydanı yakınlarında bulunan bina enkazının yanına gitti. Enkazda arama yalan ekipler, bir süre ise dinleme yaparak ihbar edilen çığlık sesini tespit etmeye çalıştı.

Enkaza yuva yapmış

Yaşanan depremlerden sonra 24 gün sonra gelen ihbar üzerine umutlanan ekipler, yaptıkları incelemede gerçeği kısa sürede tespit etti. Sesin yırtıcı bir kuşa ait olduğu ortaya çıktı. Kuşun ise enkazın yanında bulunan hasarlı bir binaya yuva yaptığı tespit edildi.

Sesin kaynağı ortaya çıktı

Çığlığa benzeyen sesin kuşa ait olduğu belirlenmesi üzerine ise ekipler, diğer enkaz çevreleri ile ara caddelerde devriye attı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal