el Kabıd isminin anlamı nedir? El-Kabıd esmasının geçtiği ayetler ve El Kabıd esması

Allah'ın 99 isminin arasında yer alan El-Kabıd isminin anlamı ne? Allah'ın isimlerinden biri olan El-Kabıd hangi ayetlerde geçiyor? İşte detaylar...

31.05.2022-09:37 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-09:37) el Kabıd isminin anlamı nedir? El-Kabıd esmasının geçtiği ayetler ve El Kabıd esması

Allah'ın isimleri arasında yer alan El-Kabıd birçok ayet ve sure de geçiyor. El- Kabıd “Allah ölümleri anında ruhları alır. Ölmeyenleri de uyuduklarında alır. Sonra haklarında ölüm hükmü verdiklerini alıkoyar, diğerlerini de takdir edilmiş bir süreye kadar salıverir. Şüphesiz ki bunda düşünecek bir kavim için nice ibretler vardır.” (Zümer 42) El- Kabıd 'ın geçtiği ayetler haberimizde!

El-Kabıd esmasının anlamı nedir?

Allah'ın 99 isminden biri olan El-Kabıd, muhtaç olma, rızkın kesilmesi demektir. Şerden uzak durup hayırlı işlere doğru adım atmayı söyler. İç sıkıntısında genelde Allah'ın El- Kabıd ismi zikredilir.

El Kabıd'ın bir dğer anlamı ise ; Hayatını kaybetmiş kulların ruhlarını almaktır. Hayırlı bir isimdir. Allah kıyamet kopana kadar ölen insanların ve uyuyan kullarının ruhlarının yanında olur.
El-Kabıd isminin anlamı

EL KABID ESMASININ GEÇTİĞİ AYETLER

"Allah, darlık da verir, genişlik de. Hepiniz ona döndürülüp götürüleceksiniz." (Bakara Suresi, 245. Ayet)

"Çaresiz sizleri biraz korku, biraz açlık, biraz maldan, candan ve ürünlerden eksiklik ile imtihan edeceğiz. Müjdele o sabırlıları." (Bakara Suresi, 155. Ayet)

"Onlar ki, başlarına bir musibet geldiği vakit, Biz Allah'ın kullarıyız ve nihayet Ona döneceğiz derler." (Bakara Suresi, 156. Ayet)

Hazal Altıparmak
hazalaltiparmak@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal