Yurda Dönen Araştırmacıya 24 Bin TL Aylık

Beyin göçünü hızlandırmak için başlatılan ‘Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı’ destekleri açıklandı. Buna göre araştırması için 1 milyon TL başlangıç ödeneği verilecek araştırmacılara, ayda 24 bin TL burs sağlanacak.

14.11.2018-09:26 - (Son Güncelleme: 14.11.2018-11:07)

Beyin göçünü hızlandırmak için başlatılan ‘Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı’ destekleri açıklandı. Buna göre araştırması için 1 milyon TL başlangıç ödeneği verilecek araştırmacılara, ayda 24 bin TL burs sağlanacak. Sağlanacak destek kapsamına eş ve çocukları da dahil edilecek. Aile yaşam gideri bursu olarak 2 bin 250 TL alacak araştırmacıların eş ve çocukları için sigorta ve yol destekleri de verilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, aksine beyin göçünü hızlandırmak amacıyla TÜBİTAK tarafından sürdürülen “Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı”nı, “Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı”na çevirdiklerini açıkladı. Varank, başta Türk bilim insanları olmak üzere nitelikli araştırmacıların Türkiye’ye dönmelerini teşvik etmek amacında olduklarını belirterek, program çerçevesinde 24-36 ay arasında destek verileceğini ve 15 Aralık’ta çağrı yapılacağını söyledi. Varank destekler hakkında şu bilgileri paylaştı:

 EŞ VE ÇOCUKLARA DESTEK

“Bu destek planlanırken, nitelikli insan gücünü çekmeyi başaran, uluslararası çalışmalarda ön plana çıkan gelişmiş ülkeler ve yeni gelişen ekonomilerdeki uygulamalar araştırıldı. 10 ülkeden 56 farklı destek programı analiz edildi. Araştırmacı başlangıç paketi, genç araştırmacılar için 500 bin TL, deneyimli araştırmacılar için bir milyon TL oranında olacak. Ödenek, araştırmacıların kendisine değil, kendilerine ev sahipliği yapan kuruma verilecek. Ayrıca, başlangıç paketlerinin yanında ev sahibi kuruma 720 bin TL’ye kadar araştırma desteği sağlanacak. Bunların yanında aylık 3 bin 750 TL yönetim ve idari maliyetler ödeneği de verilecek.

 AYLIK 24 BİN TL

Araştırmacıların aylık giderlerine göre burs genç araştırmacılar için 20, deneyimli araştırmacılar için 24 bin TL verilecek. Burslar araştırmacıların kendilerine verilecek. Araştırmacıların eş ve çocukları için de aylık 2 bin 250 TL aile desteği sağlanacak. Araştırmacı ve Türkiye’ye gelen tüm ailesi de sağlık sigorta desteğinden faydalanabilecek. Araştırmacı ve ailesinin Türkiye’ye geliş uçak bileti masrafı da destek planından karşılanacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal