Yumurta ve Su Ürünlerine Yapılan KDV İndirimi Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı

Cumhurbaşkanı kararıyla mobilya ile yumurta ve balıkların toptan satışına yönelik katma değer vergisi (KDV) oranları güncellendi.

02.01.2020-15:59 - (Son Güncelleme: 02.01.2020-15:29) Yumurta ve Su Ürünlerine Yapılan KDV İndirimi Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı

Cumhurbaşkanı kararıyla mobilya ile yumurta ve balıkların toptan satışına yönelik katma değer vergisi (KDV) oranları güncellendi.

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe katıldı.
Bunun sonucu olarak, tavuk yumurtasının toptan tesliminde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 1'e düştü. Toptancı halleri ve su ürünlerinin toptan satış yerlerinde faaliyette bulunanlara yönelik gerçekleşen balık teslimleri ile bu malların gerçek usule tabi KDV mükelleflerine tesliminde uygulanan KDV oranı da yüzde 8'den yüzde 1'e kadar düşme meydana geldi.

Söz konusu kararla, birçok mobilya ürünlerinde uygulanan KDV oranı ise yüzde 8 oldu. Daha önce bahsi geçen oran yüzde 18 olarak uygulanıyordu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal