Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne Çinli Talip!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün İtalyan ortağı Astaldi konkordato ilan etmişti. Bu gelişmenin ardından Çinli firmalar Astaldi'nin köprüdeki hissesine talip oldu.

02.10.2018-18:07 - (Son Güncelleme: 02.10.2018-18:01) Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne Çinli Talip!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki yüzde 33'lük Astaldi hissesi için Çinli yatırımcı şirketlerin yaptığı görüşmeler kaynaklara göre hız kazandı. Roma merkezli Astaldi'nin anlaşmanın sene sonunda yapılmasını amaçladığı bildirildi.

Bloomberg'in aktardığına göre, Astaldi üçüncü köprü ve bağlantı yollarındaki hisselerini satmayı isterken kaynaklara göre başka Çinli firmalar da alıcı konsorsiyuma girmek için görüşme yapıyor. Bir kaynağa göre Çinli yatırımcı grubu, köprü varlıklarına yaklaşık 1 milyar dolar para veriyor.

İTALYAN ŞİRKET GEÇTİMİZ GÜNLERDE KONKORDATO İLAN ETMİŞTİ

Kaynaklara göre son anlaşma şimdilik yapılamazken kamu sahipliğindeki China Merchants Group teklif yapmama doğrultusunda da karar verebilir.

Astaldi sermayesini artırmak ve borçlarını vermek için anlaşmadan gelecek paraya güveniyor. İtalya'nın en güçlü ikinci inşaat şirketi, Ağustos'ta liradaki değer kaybı ardından görüşmelerin durmasının sonrasında 2,5 milyar euroluk borçlanması için konkordato yoluna gitmişti.

GÜNEY AFRİKALI FON TEKLİF VERMEYECEK

Çinli grup Haziran'da üçüncü köprü varlıklarıyla ilgilendiği esnada köprü hisselerini elinde tutan konsorsiyum 1,4 milyar dolar değerleme istemişti.

Astaldi'nin Mayıs yatırımcı sunumuna göre firma söz hususu varlıklarını 350 milyon euro değerinde görüyor. Meseleye yakın bir kaynak Çinli yatırımcı konsorsiyumuna Londra merkezli Centricus Asset Management'in de dahil olmak için görüşmelerini yaptığını söyledi.

Bir başka kaynak ise Güney Afrikalı altyapı fonu Harith General Partners'ın Astaldi hissesiyle ilgilendiğini fakat daha sonra teklif vermemeye karar verdiğini aktardı.

Hong Kong merkezli China Merchants Group'un temsilcisi mesele ile alakalı yorum yapmadı. Astaldi, Centricus ve Harith General da mesele ile alakalı yorum yapmadı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal