Ücretli Öğretmenlik Maaşı

Mezun öğretmen sayısı çok fazla olduğu için ve ülkenin ekonomik durumu çok iyi olmadığı için birçok öğretmen atama beklediği süre boyunca ücretli öğretmenlik yapmaktadır.

26.03.2020-22:12 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-22:13) Ücretli Öğretmenlik Maaşı

Maaşı normal öğretmen maaşının çok altında da olsa en azından bir gelir kaynağı olmaktadır.

Ücretli Öğretmenlik Maaşı Ne Kadar?

Ücretli öğretmen maaşı ek derse giren öğretmenlere göre ve AGİ'ye (asgari geçim indirimi) göre değişim göstermektedir. Ayda 120 saate kadar derse giren ve bekar öğretmenlere 1585,36 lira verilmektedir.

Ayda 120 saat derse giren ve evli öğretmenlere de aynı ücret verilmektedir. Bu ücret, sahip olunan çocuk sayısına göre değişmektedir. Eğer çocuk sahibiyseniz ücret 1700,00 liraya kadar çıkmaktadır.

Ücretli Öğretmenlik Maaşları Neden Farklılık Göstermektedir?

Sınıf öğretmenleri olan kişilerin günlük girdiği ders sayısı ile alan derslerine giren öğretmenlerin günlük girdiği ders sayısı aynı değildir. Bu nedenle bütün ücretli öğretmenler aynı maaşı almamaktadır. Ayda 132 saat derse giren öğretmenlerin maaşı 1728,69 liradan başlayarak 1834,69 liraya kadar ulaşabilir. Bu aradaki fark AGİ'den kaynaklanmaktadır ve öğretmenin evli ve çocuklu olmasına göre değişim göstermektedir. Fakat ayrıca vergi indirimi yahut icra kesintisi olacak miktarlar üzerinden ayrıca kesinti yapılmaktadır. Gündüz öğretim (normal öğretim), gece öğretim (destekleme ve yetiştirme kursları) ve özel öğretmen (evde bire bir ders) maaşlarında da az da olsa farklılıklar vardır. Gece öğretiminde derse giren öğretmen ve özel öğretmen maaşları normal öğretime nazaran biraz daha fazladır.

Maaşlar Nasıl Yatmaktadır?

Maaş ödemeleri normal öğretmenlerden farksızdır. Devlet tarafından çıkarılmış olan banka kartları üzerinden aylık periyotlar şeklinde yatırılmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal