Üç Devlet Bankası 'İşe Devam Kredi Desteği'ni Uygulamaya Alıyor

Üç kamu bankası kurumsal ve ticari ölçekteki şirketlerin işletme sermayesi gereksinimleri için "İşe Devam Kredi Desteği"ni hayata geçireceğini açıkladı.

25.03.2020-16:57 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-16:54) Üç Devlet Bankası 'İşe Devam Kredi Desteği'ni Uygulamaya Alıyor
Üç kamu bankası kurumsal ve ticari ölçekteki şirketlerin işletme sermayesi gereksinimleri için "İşe Devam Kredi Desteği"ni hayata geçireceğini açıkladı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank, kurumsal ve ticari ölçekteki şirketlerin işletme sermayesi gereksinimleri için "İşe Devam Kredi Desteği"ni uygulamaya alacağını belirtti.

3 devlet bankasından yapılan ortak açıklamaya bakıldığında, küresel büyüklükte yaşanan ve Türkiye'yi de etkisi altına alan coronavirüs salgınının ekonomi, üretim ve istihdamla ilgili muhtemel hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya koyulan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" önlemleri doğrultusunda Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank yeni finansal destek adımlarını hayata geçirdi.

Sorumluluk bilincinde davranarak beraber çalışmak, bu zorlu sürecin en kısa sürede aşılmasına imkan sunulacak. Bu kapsamda 3 kamu bankası aracılığıyla başta KOBİ'ler olarak kurumsal ile ticari ölçekteki şirketlerin işletme sermayesi gereksinimleri için "İşe Devam Kredi Desteği" uygulamaya koyulacak.

KREDİ KOŞULLARI

Açıklamaya bakıldığında, konu olan destek için herhangi bir sektör ayırt edilmeden salgından ekonomik olarak negatif etkilenen etkilenen bütün firmalar başvurabilecek.

Kredi desteğinden yararlanacak şirketler için şubat ayı sonundan itibaren kayıtlı çalışan sayılarında azaltma yapmamaları ön şartı aranacak.

Teminat eksiği olan şirketlerin krediye erişimi için Hazine Destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti de temin edilebilecek. Kredi yardımı, 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplamda 36 ay süreli ve senelik % 7,5 faiz oranı olacak.

Bankalar, yarın itibariyle talepleri kabul etmeye başlayacak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal