Türk Kızılayı Malatya'da 500 Kişiye İstihdam Sağlayacak

Türk Kızılayı Malatya'da 20 milyon liralık yatırım ile 500 kişiye istihdam sağlayacak.

20.12.2018-18:12 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-18:02) Türk Kızılayı Malatya'da 500 Kişiye İstihdam Sağlayacak

Malatya'da seneler önce gerçekleştirilen fakat atıl bir durumda bekleyen Vagon Onarım Fabrikası'nın yerine, Türk Kızılayı tarafından lojistik üssü yapılacak. 20 milyon dolarlık yatırım ile bin 500 kişiye istihdam da sağlanacak.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 28 Mayıs 2018'de ihalesi gerçekleştirilen Vagon Onarım Fabrikası'nın satış ihalesinin neticesi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan sonuç ilanında 650 bin TL teklif veren Türk Kızılay Derneği'nin teklifinin kabul edildiği duyuruldu.

"LOJİSTİK ÇALIŞMALARI DOĞRULTUSUNDA KULLANACAĞIZ"

Mesele ile alakalı açıklamalar yapan Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, "Bildiğiniz gibi bundan 7 ay kadar önce Vagon Onarım Fabrikası için Türk Kızılayı olarak bir girişimde bulunmuştuk. Siyasilerimiz yardımı ile Vagon Onarım Fabrikası ihale dönemine çıktı. Bu ihale neticesinde de Sayın Cumhurbaşkanımız bugün itibari ile de Resmi Gazete'de yayınlatarak kabul etmiş bulunuyor bu ihaleyi. Allah izin verirse bu fabrikayı Kızılay'ın lojistik çalışmaları çerçevesinde kullanacağız. Genel Başkanımız Yemen'de insani yardım çalışmaları kapsamında olduğu için hali hazırda çalışma olmamıştır. Fakat onların bu katkı ve destekleri sayesinde burayı almış bulunuyoruz." dedi.

20 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPILACAK

20 milyon dolarlık yatırım düşünüldüğünü söyleyen Yalçın, "Genel Başkanımızın ve Genel Merkezimizin gerçekleştirdiğ çalışmalar sonucunda 20 milyon dolarlık yatırım düşünülüyor. Bu yatırım kapsamında burada bir konteyner üreten bir fabrika var. Bu yalnızca çadır yerine geçebilecek konteyner değil aynı anda mescit, okul, derslik gibi değişik alanlarda hizmet verebilecek konteyner yapılacak. Bu üretim yalnızca yurt içine değil yurt dışına da üretilecek. Bu ürünleri uluslararası Kızılay örgütleri ile birlikte Birleşmiş Milletlere de bu ürünleri ihraç etmeyi düşünüyoruz. Bu sayede de Malatya'yı kayısıdan başka bir mal daha ihraç haline getireceğiz" biçiminde konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal