Tüpraş, Emerald İşbirliği İle Teknoloji Şirketlerine Yatırım Yapacak

Tüpraş, Emerald Industrial Innovation Fund ile yaptığı uzun süreli işbirliği anlaşması doğrultusunda teknoloji şirketlerine yatırım yapacak.

25.08.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 25.08.2020-16:02) Tüpraş, Emerald İşbirliği İle Teknoloji Şirketlerine Yatırım Yapacak

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (Tüpraş), ABD ve Avrupa'daki yeni teknoloji şirketlerine yatırım yapmak üzere Uluslararası Girişim Sermayesi Fonu olan Emerald Industrial Innovation Fund ile uzun süreli iş birliği anlaşması imzaladı.

Bu anlaşmayla Emerald Industrial Innovation Fund'a yatırımcı olarak dahil olan Tüpraş, enerji dönüşümüne katkı sağlamak, mevcut faaliyetlerinde rekabet gücünü artırmak ve geleceğin işlerini yakından takip etmek amacıyla ABD ve Avrupa'daki yeni teknoloji startup şirketlerine yatırım yapmayı hedefliyor.

660 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE VARLIK YÖNETİMİ

Enerji, su, ileri malzeme ve endüstriyel bilişim teknolojileri alanlarında Zürih, Toronto ve Singapur ofisleriyle faaliyet gösteren Emerald, bugüne kadar 660 milyon doların üzerinde varlık yönetimi ve 60'dan fazla yeni teknoloji şirketine yatırım yaptı.

AVRUPA’NIN 7. BÜYÜK RAFİNERİSİ

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tüpraş Yatırımlar ve Planlama'dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Zağra, öncelikli amaçlarının ABD ve Avrupa'da faaliyet gösteren startup şirketlere erişmek olduğunu kaydetti.

30 milyon ton ham petrol işleme kapasitesiyle Avrupa'nın 7'nci büyük rafinerisi konumunda bulunduklarına işaret eden Zağra, "Modern rafinaj faaliyetleri teknolojik olgunluğa erişmiş ham petrol işleme proseslerini içermekle beraber veri analitiği, nano teknoloji, robot uygulamaları, IoT gibi yeni teknolojilerden faydalanmayı da gerektiriyor. Böylece enerji verimliliği, sürdürülebilirlik, iş güvenliği süreçlerimizi ve rekabetçi gücümüzü destekliyoruz. Emerald iş birliğimizle de yurt dışında faaliyet gösteren yeni teknoloji şirketlerine ulaşarak yatırımlarımızı artırmayı ve çeşitlendirmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal