Trump'tan Huawei'ye Olumsuz Yanıt: Ulusal Güvenliğimiz Tehdit Altında

ABD ile Çin arasında ekonomik gerilime neden olan Çinli teknoloji devi Huawei ile iş yapmama isteğini tekrarlayan ABD Başkanı Trump, ‘’Çünkü bu bir ulusal güvenlik tehdidi’’ açıklamasında bulundu.

19.08.2019-11:42 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-11:43) Trump'tan Huawei'ye Olumsuz Yanıt: Ulusal Güvenliğimiz Tehdit Altında

Çinli telekomünikasyon şirketi Huawei ile iş yapmak istemediğini yineleyen ABD Başkanı Donald Trump, ‘’Hiç iş yapmak istemiyorum çünkü bu bir ulusal güvenlik tehdidi’’ açıklamasında bulundu.

GEÇİCİ GENEL LİSANS 90 GÜN UZATILACAK  

Reuters ve diğer basın kuruluşlarında yer alan haberlere göre Huawei'in ABD'li şirketlerden ürün almasına izin veren muafiyetin ABD Ticaret Bakanlığı tarafından uzatılması bekleniyor.
Reuters'in konuya yakın iki kaynağa dayandırdığı haberine göre Huawei'ye verilen "geçici genel lisans" 90 gün uzatılacak. Trump, dün New Jersey'de makam uçağına binmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, ulusal güvenlik nedenleriyle Huawei ile iş yapmak istemediğini söyledi.

‘’ULUSAL GÜVENLİK TEHDİDİ’’ VURGUSU  

Trump, "Şu anda iş yapmayacağız gibi görünüyor. Hiç iş yapmak istemiyorum çünkü bu bir ulusal güvenlik tehdidi ve basının konuyu bundan biraz daha farklı bir şekilde ele aldığına inanıyorum" dedi.
Trump, Huawei'nin faaliyet alanlarından küçük kapsamlı bazılarının kapsamlı bir yasaktan muaf tutulacağını, ancak bunun "çok karmaşık" olacağını söyledi. Trump yönetimin "geçici genel lisansı" uzatıp uzatamayacağını söylemedi.

‘’İYİ NİYET GÖSTERGESİ OLARAK 3 AY UZATACAĞIZ’’

Aynı gün Trump'tan önce açıklamada bulunan ABD Ulusal Ekonomik Konsey direktörü Larry Kudlow, Çin ile daha geniş çaplı ticaret müzakerelerinin yapıldığı bir ortamda "iyi niyet" göstergesi olarak Ticaret Bakanlığının Huawei'ye tanıdığı lisans süresini 3 ay uzatacağını söylemişti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için tıklayın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal