Trakya'da Son Yağışlar Ekinler İçin Faydalı Oldu

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, "Üreticiler bir yıllık emeklerinin karşılığını hasat döneminde toplayacak. Buğdayda gidişat çok güzel. Son yağışlar faydalı oldu" diye konuştu.

06.06.2020-11:49 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-11:47) Trakya'da Son Yağışlar Ekinler İçin Faydalı Oldu

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, "Üreticiler bir yıllık emeklerinin karşılığını hasat döneminde toplayacak. Buğdayda gidişat çok güzel. Son yağışlar faydalı oldu" diye konuştu.

Trakya'da uzun bir kuraklık sürecinin peşinden başağa çıkan buğday, son yağışlarla birlikte tane doldurdu.

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, AA muhabirine, Edirne ve etrafında bu hafta etkili olan yağmurların hasat döneminden önce buğday için yararlı olduğunu dile getirdi.

Buğdayın gelişiminde bir problem olmadığını, iyi bir rekolte, bol ve bereketli bir hasat umduklarını ifadelerini Arabacı, şu sözlerle sürdürdü:

"Üreticiler bir yıllık emeklerinin karşılığını hasat döneminde toplayacak. Buğdayda gidişat çok güzel. Genel olarak bir sıkıntı yok. Verimli bir sezon geçeceği kanaatindeyim. Üreticilerimize hayırlı bir sezon temenni ediyorum.".

Çiftçi Habil Ezer de 35 dönümlük arazide buğday ektiğini, son yağmurların buğdaya oldukça iyi geldiğini söyledi.

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan da bu sene buğday rekoltesinin 2019'la eş değer olabileceğini söyledi.

Son zamanlardaki yağmurların buğday üreticisini sevindirdiğini belirten Şaylan, "Nisandan itibaren yağışlar çok iyi oldu. Buğdayı en fazla etkileyen ak yeldir. Ak yel estiği zaman buğdayda tane oluşmuyor. Bu yıl da ak yel esmedi, yağışlar da güzel oldu. Yaz yağmurları baba mirası gibi. İyi verim alacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

Şaylan, iklim değişikliği sebebiyle buğday ekiminin önümüzdeki senelerde kasım ayına doğru yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı da yağışların Tekirdağ'da buğday üreticisini memnun ettiğini söyledi.

Tekirdağ'ın buğday üretiminde söz sahibi şehirlerden olduğunun altını çizen Saygı, şu ifadeleri kullandı:

"Yağışlar her zaman çiftçi için can suyu gibidir. Bu yıl bölgemizde son haftalarda yağışların iyi gitmesiyle buğdayda güzel bir rekolte bekliyoruz. Üreticilerimiz bütün bakım ve ilaçlamaları yapmıştı. Yağışlar buğdaylar için çok iyi oldu. Buğdayda herhangi bir olumsuzluk görünmüyor. İnşallah üreticilerimiz ay sonuna doğru hasada başlayıp emeklerinin karşılığını alacak."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal