THY Pilot Maaşı

THY pilotları kaç para maaş alıyor, THY pilot maaşları ne kadar? THY'de pilot olmak istiyor ve maaşlarını merak ediyorsanız haberimize göz atmanızda fayda var.

10.05.2018-14:50 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-14:47) THY Pilot Maaşı

Türk Hava Yolları şüphesiz Türkiye'nin en büyük marka değerine sahip şirketidir. THY bünyesinde görev yapan personellerin maaşları da buna bağlı olarak diğer şirketlere oranla oldukça yüksektir. Yukarıda incelediğimiz göreve yeni başlayan pilot maaşları ve tecrübeli pilot maaşları miktarları Türk Hava Yolları bünyesinde görev yapan pilotlar için de geçerlidir. Fakat THY'de görev yapan tecrübeli ve kendini ispatlamış pilotların maaşları 40 bin Türk Lirası ile 50 bin Türk Lirasına kadar yükselebilmektedir.

Türkiye’de ise kaptan pilotun 9 bin, ikinci pilot ise ortalama 5 bin dolar maaş alıyor. Bu maaşlar havayollarında, uçulan uçak tipi, aylık saate göre değişiyor.

Ancak ABD dediğinizde bir parantez açmakta fayda var. Normalde havayolunda uçmaya başlayıp genellikle 6-8 yıllık uçuş süresinden sonra ikinci pilotlar yeterliyse kaptan pilot olabiliyor. ABD'de uçuş eğitimini tamamlamış yani CPL almış bir genç pilotun önünde uzun bir yol var. Önce öğretmenlik, ardından çift motorlu uçaklarda bir kargo-hava taksi şirketinde pilotluk, sonrasında bölgesel havayolu derken bir Boeing 737'nin sağ koltuğuna oturması yıllar alabiliyor. Kaptanlık süreci ise şirketin ihtiyacı vb. bir çok duruma bağlı. Genellikle en yüksek maaşları, Delta, United, American gibi havayollarının widebody olarak adlandırılan geniş gövdeli uçaklarında görev yapan kaptan pilotlar alıyor. Bölgesel bir havayolunda örneğin 70 koltuklu bir jet yolcu uçağında görev yapan kaptan pilot, Türkiye'de ikinci pilot maaşından çok daha az alabiliyor.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal