Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Çiğ Sütün Litre Fiyatının 2 Lira Olarak Belirlendiğini Söyledi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere çiğ sütün litre fiyatının 2 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

10.04.2019-15:16 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-15:07) Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Çiğ Sütün Litre Fiyatının 2 Lira Olarak Belirlendiğini Söyledi

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, soğutulmuş çiğ sütün tavsiye fiyatı ile alakalı açıklamalar yaptı. Pakdemirli, fiyatın litre başına 2 lira olarak tespit edildiğini ifade etti.

Pakdemirli şu açıklamayı yaptı:

"25 KURUŞ OLARAK BELİRLENMİŞTİ"

"Bilindiği gibi Ulusal Süt Konseyi çiğ sütün tavsiye fiyatını 2018 senesi Temmuz ayında litre başı 1,70 TL olarak tespit etmişti. Geçen süreç içinde Bakanlığımız, üretimde sürdürülebilirlik ile arz/talep dengesinin tesis edilmesi için süt destek primi fiyatlarını 2018 senesi son dört ayında 15 krş, 2019 senesi Ocak, Şubat, Mart ve Nisan dönemi için ise 25 krş olarak tespit etmişti.

"2 TL OLARAK BELİRLENMİŞTİR"

Bu çerçevede Ulusal Süt Konseyi üretim maliyetlerini göz önüne alarak, 1 Mayıs 2019'tan geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ sütün tavsiye fiyatını litre başı 2 TL olarak tespit etmiştir. Bu sürece katkı sağlayan, üreticilerimize, örgütlerimizin başkanlarına ve yönetimlerine teşekkür ediyorum. İlan edilen süt tavsiye fiyatı, 1 milyon 200 bin işletmemize, üreticimize hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum"

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal