Ramazan'la Birlikte Patates ve Soğan Fiyatları Yarı Yarıya Düştü

Ramazan ayının gelmesiyle beraber Denizli'deki pazar yerlerinde patates ve soğan fiyatlarında düşüş görüldü. Esnaf fiyatların düşmesini hava sıcaklıklarına bağladı ve önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini tahmin ederken, vatandaş ise 4 TL'den satılan patatesin hala pahalı buluyor.

06.05.2019-16:22 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-16:13)

Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Saraylar Mahallesi'nde yer alan Kaleiçi pazarında Ramazan hareketliliği yaşanıyor. İftar ve sahur sofralarını doldurmak isteyen Denizlililer kendini pazarda buluyor. Pazarda bazı ürünlerin fiyatları gözle görünür şekilde düşerken bazılarının fiyatında ise geçtiğimiz haftalara kıyasla önemli bir değişiklik bulunmuyor.

Pazarda özellikle geçtiğimiz aylarda uçuk fiyattan satılan ve geçen hafta 7 TL olan patates şuan 4 TL'den alıcısını bekliyor. Pazarda dikkat çeken bir diğer ürün soğan ise 2,5 TL'den satılıyor.

RAMAZAN BEREKETİYLE GELDİ

Ramazan ayının gelmesiyle beraber fiyatlarda düşüş söz konusu olduğunu söyleyen Esnaf Mehmet Kara, "Soğan 2 buçuğa düştü, patatesler normal fakat soğan daha da düşecek. Ramazan bereketli geldi" dedi.

"HAVALAR ISINDIKÇA FİYATLAR DA DÜŞER"

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte patates ve soğan fiyatlarındaki düşüşün normal olduğunu belirten esnaf Ramazan Özten, "Havalar sıcaklaştıkça toprak ısınır, toprakta mal kalmaması için fiyatların düşmesi normaldir. Fiyatlar şu anda normal, patates kalitesine göre 3-4 ya da 4-5 TL arası fakat bunun bir haftaya kadar düşeceğine eminim. Havalar ısındıkça fiyatlar düşer. Geçen hafta 3-4 TL olan soğan bu hafta 2,5-3 TL arasında" şeklinde konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal