Poşet Beyanında Bulunmayanlara 18 Bin 43 Lira Ceza Verilecek

Ankara Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Şahin, 15 Şubat tarihinde Çevre Bakanlığına plastik poşetler hakkında beyanname verileceğini ifade ederek, beyanda bulunmayanlara 18 bin 43 lira ceza kesileceğini belirtti.

12.02.2019-12:07 - (Son Güncelleme: 12.02.2019-11:57) Poşet Beyanında Bulunmayanlara 18 Bin 43 Lira Ceza Verilecek

Manavgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (MASMO), üyelerine ilişkin 'İş Mahkemeleri ve Yargıtay Kararları Işığında İş Yeri Kayıt ve Belgelerinin incelenmesi-İş Yeri Uygulamaları' hakkında seminer düzenlendi. İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere katılan Ankara Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Ali Şahin, mükelleflere poşet beyanında bulunmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Şahin beyanda bulunmayanlara 18 bin 43 lira ceza verileceğini ifade etti.

HAPİS CEZASI SÖZ KONUSU

Mükelleflerin 15 Şubat tarihine kadar poşet beyannamesi vermeleri gerektiğini vurgulayan Ali Şahin, şimdiya kadar bir  yönetmelik yayınlanmadığı için satışlarda poşet veren mükelleflerin zor bir durum altında kalmamaları için dikkat etmesi gerektiklerinin altını çizdi.

Poşet hakkındaki beyannamelerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verileceğini ifade eden Şahin, 'Beyannamelerde ağır cezai hükümler bulunuyor. Bir beyannamenin verilmemesinin cezası 18 bin 43 lira, yanlış ve yanıltıcı beyanda bulunulması durumunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasının ardından mükellefler 6 aydan 1 yıla kadar da hapis cezası ile yargılanabilecek. Burada satışlarda poşet veren herkesi ilgilendiren ağır cezai yaptırımlar yer alıyor' şeklinde konuşarak konuya açıklık getirdi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal