Piyasaların Gözü Torba’da

4,5 milyon kişi cezalara af beklerken, Torba Kanun çalışma yaşamına kadar bir dizi unsuru etkileyecek. 500 milyar TL'lik borcu kapsayan Torba, yurt dışından sermaye girişi sağlayacak!

22.10.2020-11:55 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-12:09) Piyasaların Gözü Torba’da

Haber365Özel-Ekonomi Servisi

Gelir Vergisi matrah artırımı da bugün görüşülecek torba yasaya eklendi. Torba yasa ile kasa affı, borç yapılandırılması ve iş yaşamı düzenlenecek.

 

Kovid-19 salgını ile yaşanan ekonomik sıkıntılara karşı, bugün, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda hazırlıkları devam eden torba yasa merakla bekleniyor.

 

YURT DIŞI SERMAYESİ TÜRKİYE’YE ÇAĞRILIYOR!

Haber365 Ekonomi Servisi’nin ulaştığı bilgilere göre, yurt dışında bulunan, her türlü para ve değerli madenin, Türkiye’ye getirilmesinden, hiçbir vergi alınmayacak.

 

CEZALARA AF BEKLENTİSİ OLUŞTU

Öte yandan, AK Parti Grup Başkan Vekili, Mehmet Muş’un, borç yapılandırılması yapılacağını belirtmesi ile SGK Prim ve borçlarından, vergi ve trafik cezalarına varan yelpazede bir af beklentisi oluştu.

 

Bugün yapılacak toplantı ile İşsizlik Sigortası ve bazı kanunlarda değişiklik öngören, torba kanuna eklenecek maddelerle son şekli verilecek.

Yine de alınan bilgilere göre, gelir ve kurumlar vergisinde matrah artışı ve kasa affı gibi taleplerin torbaya girdiği belirtiliyor.

YAPILANDIRMADAN 4,5 MİLYON KİŞİ YARARLANACAK

Vergi ve matrah artırımının buna göre, 2015 ile 2019 yıllarını kapsaması ile 2 milyonun üzerinde işletmeyi kapsaması öngörülüyor.

CEZALAR 72 TAKSİTTE ÖDENEBİLECEK

Yine her tür trafik, vergi, belediye benzeri cezalarla birlikte toplam 500 milyar liralık borç, torba kapsamına alınacak. Yasadan, 4,5 milyon vatandaşın yararlanacağı hesaplanıyor.

Torbanın yasalaşması ile cezaların ilk 6 ayı ödemesiz, 72 ay (6 yıl) vadeye bölünmesi gündeme gelecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal