ÖTV İndirimiyle Araç Nasıl Alınır?

Birçok vatandaş ÖTV indirimiyle araç nasıl alınır? ve Kimler ÖTV ödemeden araç alabilir? konularını araştırmaya başladı. İşte, ÖTV indiriminde araç nasıl alınır? Kimler alabilir? ÖTV indirimi ile alınabilecek arabalar nelerdir? konularına dair detaylar haberimizde...

01.10.2020-10:25 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-10:24) ÖTV İndirimiyle Araç Nasıl Alınır?

Son dönemde ÖTV indirimiyle araç nasıl alınır? Kimler ÖTV ödemeden araç alabilir? ÖTV indirimi ile alınabilecek arabalar nelerdir? konuları merak edilmeye başlandı. Araç almak isteyenler araştırmalar başladı. İşte ÖTV indirimiyle ilgili detaylar haberimizde...

ÖTV NEDİR?

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), ürün ya da bir maldan alınan ve oranlarında değişkenlik gösteren harcama vergisidir. Bu vergi gelir elde etmenin yanı sıra sosyal fayda sağlamayı amaçlıyor. ÖTV verdiği insanların doğrudan ihtiyacı olduğu ürün ve mal üzerinde uygulanmamaktadır. Genel olarak ÖTV vergisi lüks, çevreye veya sağlığa zararlı ürünler üzerinden uygulanmaktadır.

ÖTV İNDİRİMİYLE ARAÇ NASIL ALINIR?

ÖTV vergisi araç satın alınırken ödenen bir bedeldir. ÖTV ile birlikte araç fiyatları yükseldiği için herkes 'ÖTV indirimiyle araç nasıl alınır?' konusunu araştırmaya başladı. ÖTV indiriminden engelli raporu olanlar faydalanabilir. Peki, Engelli yakınları ÖTV indiriminden faydalanabiliyor mu? İşte yanıtı...

%40 ENGELLİ RAPORUYLA ÖTV İNDİRİMLİ ARAÇ ALMAK

%40 ve üzeri engelli raporu olan kişiler ellerindeki belgeler ile ÖTV indiriminden faydalanabilirler. ÖTV indiriminden yaralanan kişilerin belgelerinde aracı kullanabileceğine dair bilgilerin yer alması şartı bulunuyor. Engelli özel aracını H ehliyet alarak kullanacak duruma gelmiş olan kişi engelli aracıyla sınava girer ve kazanması dahilinde aracı kullanmaya hak kazanır.

%90 ENGELLİ RAPORUYLA ÖTV İNDİRİMLİ ARAÇ ALMAK

Bir kişi %90 ve üzeri engelli olduğunu gösteren belge ile başvuruda bulunursa ÖTV indiriminden yaralanarak araç satın alır. Aracı alan kişi H ehliyet sahipse tek başına kullanabilir.

%90 ve üzeri engeli olan kişilerin araçlarında özel tadilat gerekmesi halinde aracı yakınlarının kullanması şartı ile teslim edilir. Arabayı alan kişi kullanamayacak durumda olması halinde birinci dereceden üçüncü dereceye kadar olan yakınları ÖTV indirimi ile araç alabilir.

ÖTV İNDİRİMİ İLE ALINABİLECEK ARABALAR

ÖTV indirimi ile alınabilecek arabaların bazı özellikleri bulunuyor. Bu araçların 2.8 litre veya altı motor hacmine sahip satış fiyatının 303.200 TL'yi geçmemesi durumundan ÖTV indirimi ya da muafiyetinden faydalanabilir. %40, %90 ve üzeri engelli raporu olan kişiler araçlarını 5 yılı doldurmadan satamaz. Engelli raporu ile ÖTV indiriminden faydalanmış olan kişi 5 yıl dolmadan aracını satmak isterse yine kendisi gibi engelli raporu olan birine atabilir. 5 yıl dolmadan aracını satan engelli raporu olan kişi süre dolana kadar tekrardan ÖTV indiriminden yararlanamaz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal