Amerika'ya Ders Vermeye Başladık!

Kodsuz yazılımın öncülerinden Octopod, geliştirdiği projeyle ABD'ye girerek, pazarını 25 milyar TL'ye çıkardı. Kurum, uzaktan eğitimle Amerika'ya ders vermeye başladı!

24.09.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-13:26) Amerika'ya Ders Vermeye Başladık!

Octopod, işletmelere yazılımcıyı gereksiz bırakan, kod yazmadan ve sürükle bırak, yöntemiyle, oyun oynar gibi yazılım imkanı sunan bir şirket. Geliştirdiği, Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı'yla ABD pazarına açıldı.

Octopod Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Balo, Haber365 Ekonomi Servisi’ne, 2019’da yaptıkları çalışmalarla, ABD’de şirketleştiklerini. Universty of South Carolina’da, işbirliğine gittiklerini kaydetti.

‘ABD’YE DERS VERİYORUZ!’

500 öğrenciyle sözleşme imzalayan, kurum, üniversiteye 1,3 milyon dolarlık lisans hediye ederken, mastır öğrencilerine, ders vermeye başlamış.

South Carolina Üniversitesi’nde bir de eğitim merkezi açan kurum, burada, özel yazılımlarını geliştirirken, bir yandan da, uzaktan eğitim programları uyguluyor.

Uzaktan eğitim metodolojisini geliştirerek, interaktif katılımlı çalışmalar yapmaya başlamış.  

20 KAT DAHA HIZLI YAZILIM GELİŞTİRME İMKANI SUNUYORSUNUZ.

Bir mühendisin, iş hayatında yazılım için ayrıca iki yıla yakın bir eğitim daha alması gerekiyor. Ancak, 18 ayda kendi yenileyen teknolojik hıza bile yetişemeyen klasik yazılımcılık, şirketleri geri bırakmaya başladı. İşte böyle bir dönemde, dünyada, low code ve no code (kodsuz yazılım) yazılım çalışmaları başladı. Geliştirilen bu yöntemler kodlamayı bilmeyen kişilere, ihtiyaç duydukları uygulamayı, ‘sürükle bırak’ ile yapabilmelerine imkan tanıyor. Türk mühendislerinin geliştirdiği Octopod, iş dünyasına ciddi bir hızın yanı sıra, önemli bir maliyet avantajı da veriyor.

MEVCUT YAZILIMA ENTEGRE OLABİLİYOR

Sistem, mevcut yazılımlara da kolayca entegre edilebiliyor.

Octopod, kurulum gerektirmiyor ve cep telefonundan bile, web üzerinden erişilebiliyor.

İnşaattan, üretime, lojistiğe kadar her sektör ve kurumda önemli referanslara sahip Octopod, işletmelerin karlılık oranını da arttırıyor.

KODSUZ YAZILIMLA ÇAĞ ATLANDI

Octopod kodsuz yazılım sistemini, 1 haftalık eğitimle, herkese öğretebiliyor. Geliştirilen yöntemle iş yapış şeklinin hızlandığını, bilgisayarda çağ atlandığını belirtiyor.

2020’DE ABD’DE BÜYÜYECEĞİZ!

Balo, ABD ofisinde 2020’de büyüyeceklerini belirterek, pandemi sonrası hareketlenen piyasalara uzaktan çalışmanın kıymetinin anlaşıldığını ve kurum olarak da bu konuya odaklandıklarını anlatıyor.

YERLİ OCTOPOD, DÜNYANIN İLK ÖRNEKLERİNDEN

Yaptıkları çalışmadan, ciddi geri dönüş aldıklarını kaydeden, Balo, başta Almanya ve Hollanda olmak üzere, AB’ye giriş yapmayı planladıklarını ifade etti. Yıl sonu itibariyle 25 milyar dolarlık bir pazara ulaşacaklarını kaydeden, Balo, Octopod’un dünyadaki ilk örneklerden biri olduğunu kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal