Moody's, Türkiye’den Sonra Bankaların da Notunu İndirdi

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin ülke notunu, bir derece ve B1’den, B2’ye indirdikten sonra, 13 Türk bankasının da notunu indirdi, görünümlerini ise negatif olarak belirledi.

16.09.2020-11:46 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-11:41) Moody's, Türkiye’den Sonra Bankaların da Notunu İndirdi

Moody's, üç bankanın uzun erimli döviz cinsinden karşı risk notunu iki basamak düşürürken, bir bankanın uzun erimli teminatsız kredi notunu bir basamak ile karşı taraf uzun vadeli risk değerlendirmesi ve altı bankanın, karşı taraf uzun vadeli  risk notunu düşürdü.

BANKA NOTLARI TÜRKİYE'NİN NOTU DÜŞMESİNE BAĞLI OLARAK İNDİRİLDİ

Hiç bir kurumun kredi notu, ülke puanından yüksek olamayacağından, Salı günlü Moody's'in  yayınladığı notunda, 13 bankanın da, Cuma günü Türkiye’nin notunun indirilmesinden kaynaklandığını söyledi.

NEGATİF GÖRÜNÜM DE TÜRKİYE UYUMLU

Moody’s’in notunda, bankaların görünümünün de negatif de tutulmasının, Türkiye’nin kredi notuna uyumlandırıldığını kaydetti.

Negatif görünümün, sermaye kontrolleri,  ödemeler dengesi krizine bağlı döviz çıkışı kısıtlarına neden olabilecek riskler taşıdığı belirtildi.

NOTU DÜŞÜRÜLEN BANKALAR

Uzun vadeli döviz cinsinden mevduat kredi notu indirilen 12 banka; Yapı Kredi, Akbank, Vakıfbank Alternatifbank, Denizbank, İşbank, HSBC Bank AŞ (Türkiye), QNB Finansbank, Halk Bank, T.C. Ziraat Bankası, Garanti BBVA, Türk Ekonomi Bankası (TEB) olarak açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal