Moody's ABD'nin Kredi Notunu Teyit Etti

Uluslararası kredi derecelendirme kurumu Moody's, ABD'nin kredi notunu "Aaa" ve not görünümünü "durağan" olarak onayladı.

20.06.2020-10:00 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-10:04) Moody's ABD'nin Kredi Notunu Teyit Etti

Moody's'ten gelen açıklamada, ABD'nin istisnai ekonomik kuvveti, kurumsal dayanıklılığın fazla olması, dolar ile ABD tahvil piyasasının küresel finansal sistemdeki benzeri olmayan ve merkezi görevinin mevcut kredi notunu desteklediği belirtildi.

Açıklamada, ABD'nin kredi notunun "Aaa" ile not durumunun "durağan" olarak onaylandığı aktarıldı.

Coronavirüs salgınının ABD ekonomisi için benzersiz güçlüklere sebep olduğuna dikkat çekilen açıklamada, virüsün devletin mali durumunun bozulma hızını yükselttiği belirtildi.

ABD ekonomisinin zamanla toparlanmasının ve kredi pozisyonunun olası şoklara karşı sağlam kalmayı sürdürmesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, kredi notu pozisyonunun "durağan" olarak onaylanmasının sebeplerinden bahsedilerek, öncü uluslararası rezerv para birimi olan doların statüsüyle ABD tahvil piyasasının genişliği ve derinliğinin yanında ülke ekonomisinin çeşitliliği, hareketi ve rekabet kuvvetinin artan mali baskıları dengede tutmayı sürdüreceğinin altı çizildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal