Merkez Bankası Başkanı Uysal'dan Bankacılarla Görüntülü Konferans Toplantısı

TCMB Başkanı Uysal, Türkiye Bankalar Birliği ile "Coronavirüs Salgınının Dünya ve Türkiye Ekonomisine Etkileri ve Alınan Tedbirler" hususunda bir video konferans düzenlendi.

27.03.2020-10:12 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-10:10) Merkez Bankası Başkanı Uysal'dan Bankacılarla Görüntülü Konferans Toplantısı
TCMB Başkanı Uysal, Türkiye Bankalar Birliği ile "Coronavirüs Salgınının Dünya ve Türkiye Ekonomisine Etkileri ve Alınan Tedbirler" hususunda bir video konferans düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, katıldığı görüntülü konferans toplantısında, "Veri ve haber akışına bağlı olarak finansal piyasaların ve aktarım mekanizmasının etkin çalışması için bankamız görev ve yetkileri çerçevesinde tüm politika araçlarını güçlü bir şekilde kullanacaktır." şeklinde konuştu.

Merkez Bankası'nın sosyal medya hesabından, TCMB Başkanı Murat Uysal ile başkan yardımcılarının, Türkiye Bankalar Birliği ve "Coronavirüs Salgınının Dünya ve Türkiye Ekonomisine Etkileri ve Alınan Tedbirler" hususunda bir video konferans düzenlediği belirtildi.

Paylaşımda, TCMB Başkanı Murat Uysal'ın ifadelerine yer verildi.

Murat Uysal, Merkez Bankası olarak salgın hastalığın küresel ekonomiye ve Türkiye ekonomisine tesirini yakından izlediklerini ifade etti.

Mart ayıyla beraber salgın hastalığın öncelikle turizm, dış ticaret, taşımacılık ve ilintili sektörler kanalıyla yurt içinde iktisadi hareketliliği etkilediğinin görüldüğünü belirten Uysal, şu ifadeleri kullandı:

"Salgının Türkiye ekonomisi üzerindeki olası olumsuz etkilerini sınırlandırmak için faiz indirimi ile birlikte piyasanın likidite ihtiyacının karşılanması ve firmaların nakit akışının düzenlenmesi amacıyla tedbirler aldık. Veri ve haber akışına bağlı olarak finansal piyasaların ve aktarım mekanizmasının etkin çalışması için bankamız görev ve yetkileri çerçevesinde tüm politika araçlarını güçlü bir şekilde kullanacaktır."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal