Memur ve Emekliye Müjde! %27 Zam Yolda

Temmuz'da yüzde 7.48 zam bekleyen memurlar ve emekliler, Ağustos'ta da 2 senelik zam oranlarını öğrenecek. Her 6 ay için en az yüzde 5 oranında zam, toplu sözleşmeye eklenecek.

12.06.2017-20:19 - (Son Güncelleme: 12.06.2017-20:43) Memur ve Emekliye Müjde! %27 Zam Yolda

Temmuz'da yüzde 7.48 zam bekleyen memurlar ve emekliler, Ağustos'ta da 2 senelik zam oranlarını öğrenecek. Her 6 ay için en az yüzde 5 oranında zam, toplu sözleşmeye eklenecek.

FARK ALACAKLAR

Memurlar ve memur emeklileri için Temmuz ve Ağustos ayları çok fazla önem arz ediyor. Temmuz ayında maaşlarına zam alacak olan memurlar ve memur emeklileri, Ağustos'ta da gelecek 2 senelik zam miktarlarını öğrenmiş olacak. Memurlar ve memur emeklileri, Temmuz'da yüzde 4 zam yılın ilk 6 aylık enflasyon oranı yüzde 3'ü geçerse  geçen bölüm oranında fark alacak.

KESİN RAKAM 3 TEMMUZ'DA


İlk 5 aylık enflasyon oranı yüzde 6.18 oldu, memurlar ve memur emeklilerine bu sayede yüzde 3.18 fark verilecek. Beklenti raporlarına göre, Haziran enflasyonunun da ortalama yüzde 0.30 olacağı ön görülüyor. Tahminler doğru çıkarsa ilk 6 aylık enflasyon oranı yüzde 6.48 olacak, memurlar ve memur emeklileri yüzde 3.48 fark alacaklar. Buna göre memurlar ve memur emeklilerinin aylığına Temmuz ayında yüzde 4+3.48 zam uygulanacak. Net miktar ise 3 Temmuz'da belli olacak.

KARAR AĞUSTOS'TA

Memurlar ve memur emeklileri, Ağustos'ta da 2018 ve 2019 zamlarını öğrenmiş olacak. Oluşturulacak toplu sözleşme masasında, hükümet göevlileri ve memur sendikaları hem 2 senelik zam miktarlarını hem de sosyal ve mali haklarda yapılacak değişiklikleri konuşacak. 2 senelik dönem için 4 ayrı zam miktarı belirlenecek. Sendikaların her 6 aylık dönem için isteyeceği zam miktarının alt limitinin yüzde 5'ten başlayacağı söyleniyor. Bunun dışında enflasyon farkı da istekler içerisinde bulunacak. Hükümet görevlileri de toplu sözleşme masasında önerilerini sunacak ve yapılan pazarlıklar neticesinde zam mikarları belirlenecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal