Memur İzinleri Ne Zaman Açılacak

Kamu kurumlarının istihdam ettiği tüm elemanlar memur olarak adlandırılır. Memurların ise bağlı bulunduğu resmi birim tamamen devlettir. 657 sayılı devlet memurları kanunu ile de tüm memurların hakları güvence altına alınmıştır.

03.04.2020-16:33 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-16:33) Memur İzinleri Ne Zaman Açılacak

Burada bahsedilen haklardan çalışma, izin, emeklilik gibi belli başlı olarak bahsedilebilir. Her çalışanın olduğu gibi devlet çalışanlarının da izin hakları sabittir. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere yasal olarak güvence altına alınmış haklardan bahsetmek mümkündür. Bu izinlerin kullanılması konusunda ise normal şartlarda başvuruları çalışılan kurumdaki yetkililer dikkate alır. Bazen ise gerekçeler sunularak izinlerin kaldırılması söz konusu olabilir. Devletin birimleri tarafından ve geçerli gerekçeler ışığında yapılan işlemler olduğundan dolayı da bu kararlara karşı gelinmesi ihtimali yok denecek kadar azdır.

Memur İzinleri Neden Askıya Alınır?

Memurlar devlet işlerinde yani resmi işlerde çalıştıklarından dolayı kontrol edilmesi özel sektörlere göre çok daha gereklidir. Bazı işlemlerin ters gitmesi veya beklenilen şekilde olmaması kurumların ve kişilerin incelenmesine bile neden olabilir. Bunun için de gerekli gerekçe sunularak izinlerin kaldırılması ve her çalışanın iş başında bulunması istenebilir. Araştırma sırasında izinli olan veya iznini kötüye kullanan kişilerin varlığını önlemek için alınması gereken kararlardan bir tanesidir.

Memur İzinleri Ne Zaman Açılır?

Gerekçeyi ve yasağı ilan eden kurum devlet olduğundan yine iptalini gerçekleştirecek kurum da aynı şekilde devlet olacaktır. Bu nedenle gerekçenin ortadan kalkması ve devletin izinlerle alakalı yasağı kaldırması beklenir. Zamanı konusunda ise kesin bir veri olmaz.

İzinlerin Açılmaması Söz Konusu Olur Mu?

Her çalışanın belli zamanlarda izin kullanması hakkı olduğundan dolayı işçinin sürdürülebilirliği açısından izinlerin açılmaması gibi bir seçenek şuana kadar yaşanmamıştır. Yine de yaşanmayacağı anlamına gelmez.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal